Hoppa till sidans innehåll

Oktober-november 2018


Oktober har passerat och vi är inne i november. Tiden går fort när det är mycket pingis…

Oktober

Oktober har inneburit att pingissäsongen kommit igång och det är allt mer aktivitet i våra träningsgrupper. Det är med stor glädje vi ser alla nya barn och ungdomar som kommer och tränar i våra träningsgrupper.

Vi har genomfört vår egen tävling “Västeråsmästerskapen” där det var full fart främst på lördagen medan söndagen som vanlig var betydligt lugnare tyvärr. Säsongens första ungdomstävling spelades i Eskilstuna där några av våra barn/ungdomar provade på denna tävlingsform för första gången. Tävlingen samarrangerades med Södermanlands läns BTF så det var betydligt fler deltagare än vad vi kan förvänta oss när vi genomför ungdomstävlingar endast för Västmanland. Sista veckan i oktober innebar också höstlovslägret “Camp Mentor365” med 30 deltagare där man tränade en, två eller tre dagar. Lägret leddes av Marcus Petterson och Gustav Lindroth som till sitt stöd hade Erik Pantzar samtliga tidigare tränare hos oss och sådana vi hoppas ni får se mer av lite då och då. Vi hade dessutom glädjen att ha Viktor Eriksson från Hallstahammars BTK med oss som hjälptränare måndag-tisdag och våra egna förmågor Carl Sahlén och Robin Teng på onsdagen. Vi tar med oss en del förbättringsområden till nästa läger men har uppfattat att lägret varit både roligt och lärorikt.

 

November

Avgifter

I november kommer våra avgifter att faktureras ut. Vi använder oss av Fort Nox Finans för faktureringen och har bestämt oss för att denna gång skicka ut fakturor med post. Den avgift de flesta betalar är medlemsavgift 200 kr och träningsavgift 1000 kr. Dessutom tillkommer avgift för a-licens och tävlingsavgift för dem som tävlar i andra tävlingar än länets ungdomstävlingar. Om du eller ditt barn ännu inte tävlat men kommer att göra det senare under säsongen kommer dessa avgifter att faktureras i samband med er första tävlingsanmälan. Har du frågor kring avgifterna kan du läsa mer på

https://idrottonline.se/VasterasBTK-Bordtennis/Avgifter

Har du fått en faktura på avgift du inte ska betala är det viktigt att du hör av dig till This is a mailto link eller Johan RInderud på 073-9846475 så det inte går ut påminnelser i onödan.

 

Nytt träningstillfälle på fredagar

November bjuder på en nyhet i form av en ny fredagsträning med start 17.00. Träningen är öppen för alla oavsett träningsgrupp men man ska klara av att genomföra lite längre övningar och gärna kommit ut och tävlat lite. Träningen är helt frivillig och man kan komma de fredagar man själv vill. Träningen kommer att vara tränarledd i 90 minuter och ha varierande inriktning med en hel del matchinslag.

 

DM i Kungsör

DM spelas i år i Kungsör. Här kan du läsa mer om starttider

https://idrottonline.se/VasterasBTK-Bordtennis/Nyheter/Egnanyheter/dm2018kungsorgeneralprogrammedmera

Tyvärr är det få anmälda i vissa klasser, så få att tex klassen för barn födda 2009 och senare har fått ställas in av arrangören.

 

Tävlande

Under november har vi att se fram emot seriespel i div 2, 3 och 4. Inget av sammandragen går i Västerås. Det kommer inom kort att hängas upp anmälningslistor till Pinchos Cup i Eskilstuna där det finns klasser för de flesta som tävlar utanför ungdomstävlingarna. Pinchos Cup spelas 1-2 december.

Under november försöker vi, sannolikt med lite kort varsel, att arranger en egen “prova på-tävling” antingen en fredag eller en helgförmiddag bara för våra egna medlemmar. Mer info kommer. Anmälan kommer att ske på plats och vara under samma tema som ungdomstävlingarna, dvs så många jämna matcher som möjligt.

Nästa ungdomstävling spelas 8 december i Arboga, mer info om detta kommer senare.

 

Övrigt

Som ni säkert märkt är vi många i vår träningsgrupp på måndagar och onsdagar 17.15-18.30. Vi jobbar vidare på att göra träningen så bra som möjligt för alla killar och tjejer. I ett försök att skapa bättre förutsättningar för alla barn börjat dela träningsgruppen främst på måndagar hittills. Indelningen är inte statisk, dvs man kan hamna i den ena eller andra gruppen från träning till träning, men är gjord för att både skapa en mindre träningsgrupp som ger tränare lättare att se och hjälpa varje individ men också för att kunna anpassa övningarna efter var i sin pingisutveckling man befinner sig för tillfället.

Känner man att man är otrygg i så stora träningsgrupper eller att just måndagar och onsdagar är mindre bra dagar så har vi liknande träningsgrupper även på tisdagar och torsdagar. Prata med Johan Rinderud (073-9846475) om vilken av dessa grupper det är lämpligt att prova på om ni vill byta.

Under november laddar vi också på med tränarutbildning 24-25 november där vi redan har en bra blandning av intresserade föräldrar och ungdomar som anmält sig. Är du intresserad av att lära dig förstå mer av dina barns pingisutveckling och kanske vara en av oss som är med och hjälper till så anmäl dig snarast, senast 10 november, antal platser är begränsat och vi tillämpar “först till kvarn”.

Vi försöker anslå all info på vår hemsida och även länka den till vår sida på Facebook. På vår Facebooksida kan ni också hitta lite “kringinfo” som inte anslås på hemsidan men som kan vara intressant läsning.

https://www.facebook.com/vasterasbordtennisklubb/

Väl mött i pingishallen

 

Uppdaterad: 05 NOV 2018 10:09 Skribent: Johan Rinderud
Epost: This is a mailto link

Mattsponsorer

Logo ADSUM

 

Logo Mentor365

Våra övriga sponsorer

ma_lin_banner mark V_banner Sydsport

rakza_banner silverline_banner  Sit-Down-Logo-228x110Yasaka

 

Yasaka blädderkatalag

 

Donic blädderkatalog


Yasaka produktkatalog ATEA_Logo

Logo Idrottens Bingo

Postadress:
Västerås BTK - Bordtennis
Box 315
72107 Västerås

Besöksadress:
Sjöhagsvägen 7
72132 Västerås

Kontakt:
Tel: +46739846475
E-post: kansliet@vasterasbtk...

Se all info