Hoppa till sidans innehåll

Uppstart 2018-2019


Välkommen till bordtennissäsongen 2018-2019.

Du som får detta mejl är, eller har barn som är inskriven som aktiv i Västerås bordtennisklubb. Spelar du eller ditt barn inte pingis hos oss längre är det viktigt att du meddelar detta till This is a mailto link.

Träningsstart och lediga tider i hallen

De tränarledda träningarna startar 27 augusti 2018 vilket innebär att hallen är upptagen av träningsgrupper från 17.15 måndag till torsdag samt tisdagar samt tisdagar 10-12. Fredag-söndag är öppna för fri träning i den mån hallen inte är upptagen av extraträningar, läger eller matcher. Ibland hyr vi ut hallen till skolor dagtid så kolla gärna i vår kalender så hallen inte är bokad innan du åker ner och spelar.

Vi har fyllt upp våra träningsgrupper denna säsong och flera grupper tränar dessutom parallellt. Fri träning hänvisas denna säsong till icke träningstid även om det ibland kan finnas lediga bord under träning.

 

Tränare denna säsong – behov av fler tränare

Arbetet med tränare pågår tyvärr fortfarande. Vi har hittills klart med Filip Nordén (som var tränare måndagar förra säsongen) och Filip Karlsson (ytterligare en kille från pingisgymnasiet). Tyvärr tar Gustav Lindroth en paus från tränaruppdraget denna säsong och vi kommer därför på att få in ytterligare 2-3 tränare från pingisgymnasiet.

Eftersom vi kommer att köra grupper parallellt och även denna säsong ha stora grupper i hallen behöver vi stöd från alla som kan tänka sig ställa ställa upp som tränare eller hjälptränare. Som hjälptränare behöver man inga större förkunskaper utan blir ett stöd till tränaren att se till att gruppen fungerar och gör de övningar tränaren förmedlat.

 

Träning för barn och ungdomar

Västerås BTK har fokus på breddträning för barn och ungdomar. Vi ser att vi skapar ett intresse av att spela pingis länge genom att ge alla möjlighet att tränare utifrån sina egna förutsättningar och att genom att ingå i träningsgrupper främst indelade efter ålder ha en möjlighet att skaffa sig nya vänner och kontakter kring pingisen. Vi är övertygade om att med många intresserade ungdomar som får träna efter sin egen förmåga med det stöd som behövs oavsett var i sin bordtennisutveckling man befinner sig så skapar vi förutsättningar både för ett stort och långt pingisintresse och möjligheter till spetsutveckling.

Våra träningsgrupper kommer därför även denna säsong vara uppdelade med fokus på ålder. Eftersom grupperna är stora kommer möjligheter att finnas att anpassa träningen till varje individ oavsett om man är nybörjare eller spelat några år.

 

Nytt för säsongen är ett nytt träningspass med inriktning för dom i pingisgrupperna som kommit lite längre och kan genomföra lite längre övningar. Detta träningspass genomförs parallellt med utvecklingsgruppens träning på onsdagar 18.30-20.00. En förutsättning för att delta på dessa pass är att man MINST tränar ett pass i veckan med sin ordinarie träningsgrupp,

 

Träningsgrupperna för ungdomar är uppdelade på

Pingisgrupp gul. I gruppen ingår barn födda 2009 och senare samt de som nyligen börjat träna. Träningstider tisdagar och torsdagar 17.15.18.30

Pingisgrupp röd. I gruppen ingår barn födda 2008. Gruppen tränar parallellt med pingisgrupp grön. Träningstider måndagar och onsdagar 17.15-18.30.

Pingisgrupp grön. I gruppen ingår barn födda 2007. Gruppen tränar parallellt med pingisgrupp röd. Träningstider måndagar och onsdagar 17.15-18.30.

Pingisgrupp blå. I gruppen tränar barn födda 2006. Gruppen tränar parallellt med pingisgrupp vit. Träningstider tisdagar och torsdagar 18.30-20.00.

Pingisgrupp vit. I gruppen ingår barn födda före 2005. Gruppen tränar parallellt med pingisgrupp blå. Träningstider tisdagar och torsdagar 18.30-20.00.

Utvecklingsgrupp. Grupp för dom som spelat lite fler år och kommit en bra bit på väg i sin pingisutveckling. Många i gruppen tävlar aktivt utanför länet. Träningstider måndagar 18.30-20.00 parallellt med tränarledd seniorgrupp samt onsdagar 18.30-20.00 parallellt med extraträning för pingisgrupperna.

De ungdomar som är aktiva i spel i våra serielag är dessutom välkomna till träning tisdagar 20.00 tillsammans med våra lag i div 2-3.

 

Tränarledd träning för seniorer

Nytt för säsongen är en möjlighet till tränarledd träning för seniorer parallellt med utvecklingsgruppens träning på måndagar 18.30. Tanken är att vi ska bereda vuxna möjlighet till tränarledd träning och även stötta ungdomarna i utvecklingsgruppen i deras träning. Under denna träningstid är det INTE fri träning för seniorer utan endast tränarledd träning.

Seniorerna har icke tränarledd träning måndagar och onsdagar 20.00.Tisdagar 20.00 har lagen i div 2-3 samt ungdomar från utvecklingsgruppen förtur till borden. I mån av plats är tiden öppen för fri träning.

 

Tävling

Datum för säsongens ungdomstävlingar är inte klara ännu så mer info om det kommer om ett par veckor. Ungdomstävlingarna är öppna för alla ungdomar i länet och den d-licens som krävs ingår i vårt medlemsskap.

Vi kommer att lyfta fram och rekommendera 1-2 tävlingar per månad där vi försöker samåka och ha ledare på plats. Till dessa tävlingar kommer man att kunna anmäla sig både på anslag i hallen och via vår hemsida. Vi kommer dessutom att hänga upp inbjudningar till andra tävlingar på vår anslagstavla och på hemsidan. Till dessa anmäler man sig på egen hand och skickar kopia av anmäla till This is a mailto link. För att vara med på dessa tävlingar behöver man betala a-licens. Avgiften för dessa faktureras i efterhand från klubben till dig. Detsamma gäller den tävlingsavgift som man betalar (500 kr för fem tävlingar).

Vi kommer att arrangera ett par av våra egna handicaptävlingar för hela familjen julpoolen som startskott. Dessutom blir det såklart ett klubbmästerskap någon gång första halvåret 2019.

Nytt för säsongen är att vi ska försöka arrangera mindre prova på tävlingar som stöd för att komma vidare i sitt tävlande och känna sig tryggare att åka på ungdomstävlingarna. Hur och när detta blir är inte klart.

 

Seriespel

Något seriespel för våra barn och ungdomar har inte arrangerat på några år. Vi kommer att arbeta för att få till något sådant men är beroende av de andra föreningarna i närområdet för att få det att fungera. Vi återkommer med mer info så snart vi vet något mer.

I år är det fritt fram att anmäla lag till oldboysserien. Det kommer inom kort upp anslag i hallen där du kan skriva upp dig om du är intresserad av att vara med och spela tvåmannalag. Begränsningen på max tre lag per förening är borttagen. 

Detsamma gäller spel i div 4.

 

Västeråsmästerskapen 2018

Årets tävling genomförs 6-7 oktober i Klövernhallen. Tävingen spelas i hela Klövernhallen på ett 30-tal bord. Mer info om tävlingen kommer senare men som vanligt kommer vi att behöv hjälpas åt att ställa ordning hallen inför tävling, hantera kiosk och bemanna domare.

 

Avgifter

Avgifterna för samtlig är medlemsavgift 200 kr och träningsavgift 1000 kr undantaget de som endast tränar dagtid som betalar träningsavgift 400 kr (http://idrottonline.se/VasterasBTK-Bordtennis/Avgifter). Avgiften ska vara betald senast 30 november.

 

Nytt för säsongen är att alla avgifter kommer att faktureras via Fortnox Finans under september-oktober för betalning 30 november. Kostnad för A-licens och tävlingsavgift faktureras löpande under säsongen när licens tecknas eller tävlingsavgift blir aktuell.

 

Vi kommer därför att uppdatera vårt medlemsregister med uppgifter om alla ungdomars målsmän.

Uppdaterad: 12 AUG 2018 22:21 Skribent: Johan Rinderud
Epost: This is a mailto link

Mattsponsorer

Logo ADSUM

 

Logo Mentor365

Våra övriga sponsorer

ma_lin_banner mark V_banner Sydsport

rakza_banner silverline_banner  Sit-Down-Logo-228x110Yasaka

 

Yasaka blädderkatalag

 

Donic blädderkatalog


Yasaka produktkatalog ATEA_Logo

Logo Idrottens Bingo

Postadress:
Västerås BTK - Bordtennis
Box 315
72107 Västerås

Besöksadress:
Sjöhagsvägen 7
72132 Västerås

Kontakt:
Tel: +46739846475
E-post: kansliet@vasterasbtk...

Se all info