Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Danmark har beslutat att ändra datum på Danish Junior Cup (lag + Ind.) i åldergrupperna U15 till U11 från Mars 2019 till Oktober 2019.
 
Den spanska staden Guadalajara är platsen dit närmare hundra svenska veteranspelare beger sig nästa vecka i jakten på EM-medaljer. Veteran-EM spelas 24-30 september.
 
Polish International arrangeras i Bierun 20-23 september och är en seriestävling. Nio svenska spelare är anmälda.
 
Det är dags för säsongens första serieomgång, som spelas 22-23 septem. Observera att matchledare för respektive seriesammandrag förutsätt vara icke spelande.
 
6 oktober inleds Ungdoms-OS i Argentina. Då har svensk badminton inte bara en spelare och tränare på plats. Även Paniz Yousefi åker dit i rollen som Young Change Maker – en titel för unga ledare som gör skillnad i samhället med idrotten som verktyg.
 
Halmstad knep extrapoängen i mötet med Umeå då Felix Burestedt blev stor hjälte genom seger över Gabriel Ulldahl i avgörande Golden set. I Göteborg vann Fyrisfjädern planenligt mot nykomlingen Västra Frölunda som trots allt vann en delmatch.
 
Premiärmatchen i Badmintonligan blev precis så spännande som många hade förutspått. Efter sex delmatcher stod det 3-3 mellan Täby och Påvelund. Och även Golden set blev en rysare…
 
Årets Swedish Youth Games i Malmö är avklarat. Och det blev en helg med flera svenska framgångar.
 
 
Vilka har rustat starkast? Och vem klarar av premiärnerverna bäst? Svaren får vi när Badmintonligan säsongen 2018/2019 startar nu på måndag 17 september. I den första omgången möts Täby-Påvelund, Västra Frölunda-Fyrisfjädern och Halmstad-Umeå.
 
Badmintonligan startar imorgon måndag 17 september. Som en uppladdning inför premiären presenterar vi här de sju lagen lite närmare. Vi avslutar med de regerande mästarna Täby.
 
Badmintonligan inleds på måndag. Som en uppladdning inför premiären presenterar vi här de sju lagen lite närmare. Här får du en inblick i mesta mästarna Fyrisfjädern.
 

Resultat fredag U19-EM

(2018-09-14 23:26)
Fyra matcher i åttondelsfinalerna på U19-EM i Tallinn blev till slut en match i kvartsfinalerna och ingen semifinal.
 
Badmintonligan är bara dagar bort. Som en uppladdning inför premiären kommer vi här att presentera de sju lagen lite närmare. Här läser du mer om Halmstad.
 

Resultat torsdag U19-EM

(2018-09-13 22:39)
Sju matcher med svenskt intresse spelades under torsdagens U19-EM i Tallinn. Det blev vinst i fyra matcher.
 

Vi stödjer

Västerås BmF:

Advokaterna Beskow

Postadress:
Västerås BmF - Badminton
Bellevustadion, Tunbyvägen 91
72223 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@vbmf.net

Se all info