Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Sverige utmanade gruppfavoriten Tyskland om en plats i EM-slutspelet nästa år men föll till slut med 1-4. Den svenska delsegern stod Jakob Nilsson för.
 

Resultat Estonia Junior

(2018-12-08 19:32)
5 kvartsfinaler, men ingen vinst i Estonia Junior, Tarfu, 7-9 December. Tävlingen ingår i BEC program.
 
Sverige vinner den andra matchen i EM-kvalet i Nurnberg mot Slovenien med 4-1. En bra vinst mot en inte helt lätt motståndare.
 
Sverige vinner första matchen i EM-kvalet mot Österrike med 5-0. Kvalspelet arrangeras i Nürnberg, Tyskland 7-9 december.
 
Dramatiken i Badmintonligan intensifieras då grundserien nu är inne i andra halvan. Vilka tar årets sista segrar? Veckans matcher är Trollhättan-Täby på måndag och Fyrisfjädern-Umeå, Västra Frölunda-Halmstad på tisdag.
 

Ungt Sverige kvalar mot EM

(2018-12-05 09:33)
EM i mixat lag avgörs i Danmark i februari. Under helgen spelas kval på sju olika platser i Europa. Sverige reser till Nürnberg för att möta Tyskland, Slovenien och Österrike under tre dagar.
 
Första advent i Umeå bjöd på en Shuttle Time-kurs riktad mot tjejer. Ett uppskattat tillfälle där sex tjejer passade på att vidareutbilda sig som tränare.
 
Det blev en hel del fina resultat från svenska spelare i Welsh International i Cardiff. Moa Sjöö nådde final i mixed och dessutom fick vi tre svenska kvartsfinaler, två i herrsingel och en i damdubbel.
 
Svenska Badmintonförbundet arrangerar tillsammans med Täby BMK ett nationellt U13 läger i Täby, 2-5:e Januari 2019.
 
Uttagning och information om U19 Landslagslägret i Uppsala, 2-6:e Januari 2019.
 
Under junior-VM var Sverige inte bara representerat av landslaget. Där fanns även en av våra främsta internationella domare Åsa Sahlberg. Med personliga reflektioner ger hon här sin bild av tävlingen för unga toppspelare på väg in i vuxenvärlden.
 
Redan nu kan badmintonfans runt om i världen börja fila på semesteransökningarna de kommande åren. Under torsdagen tog BWF beslut om vilka städer som ska stå värd för de stora tävlingarna fram till år 2025.
 
Fredag 7 december bjuder Badminton Sweden in till en träff i Enskede Rackethall med fokus på nya tävlingsformer. Träffen sker samma helg som BSO 2018 och samtliga föreningar som deltar är välkomna.
 
Helgen 17-18 samlades en grupp tränare i Umeå Badmintonstadion för den avslutande delen av Coach Level 1.
 

Welsh International

(2018-11-28 12:51)
Welsh International arrangeras i Cardiff 28 november-1 december. Flera svenska spelare är anmälda till tävlingen.
 

Vi stödjer

Västerås BmF:

Advokaterna Beskow

Postadress:
Västerås BmF - Badminton
Bellevustadion, Tunbyvägen 91
72223 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@vbmf.net

Se all info