Hoppa till sidans innehåll

Träning


Västerås Badmintonförening bedriver och erbjuder träning på olika nivåer - allt från bredd och motion till elit. Träningarna leds av utbildade ledare och en strävan och mål finns att kontinuerligt utbilda nya tränare. 
Som ny i badminton börjar man i en av breddgrupperna och får lära sig grunderna i badminton. Det sker med fokus på lekfullhet och grundläggande övningar. Det ska vara kul att lära sig spela badminton! 
Efter breddgrupper finns träningsgrupper på olika nivåer - först C-gruppen, sen B-gruppen och eventuellt A-gruppen. Allteftersom blir man även mer tävlingserfaren. Överflytt till annan grupp sker i samråd med ansvarig tränare. 
VBmF har även en tämligen avancerad motionsgrupp, varav flera deltar i C-klass på tävlingar. 
En beskrivning av träningsgrupperna följer här:
Breddgrupper
Onsdagar kl 17-18, kl 18 - 19
Torsdagar kl 17-18
Söndagar kl 16-17, kl 17 - 18
C-gruppen
Torsdagar kl 18-19
Söndagar kl 15-16
B-gruppen
Måndagar kl 18-19
Torsdagar kl 18-20
A-gruppen
Måndagar kl 19-21
Onsdagar kl 19-21
Torsdagar kl 19:30-21
Satsningsgrupp (extra träning för vissa i B- och A-gruppen)
Onsdagar kl 18-19
Tränare (presentation av tränare finns under egen rubrik)
A-gruppen
Markus Jansson
Tommy Dahl
Övriga grupper
Hanna Beskow
Anna Dahlén
Johan Åberg
Alexandra Leander
Jesper de Waal
Therese Fors
Matilda Carlqvist
Josefin Can

Västerås Badmintonförening bedriver och erbjuder träning på olika nivåer - allt från bredd och motion till elit. Träningarna leds av utbildade ledare och en strävan och mål finns att kontinuerligt utbilda nya tränare. 

 

Som ny i badminton får man börja i en introduktionsgrupp och träna 1-2 gånger med en tränare. Syftet är att utgående från ålder, mål och spelnivå kunna erbjuda plats i den mest passande träningsgruppen för spelaren. 
Normalt börjar man, som ny i badminton, i en av breddgrupperna och får lära sig grunderna i badminton. Det sker med fokus på lekfullhet och grundläggande övningar. Det ska vara kul att lära sig spela badminton! Efter breddgrupper (E-grupper och D-grupper) finns träningsgrupper på olika nivåer och vi ser gärna att man provar att tävla också - C-gruppen, sen B-gruppen och eventuellt A-gruppen. Allteftersom blir man även mer tävlingserfaren. Överflytt till annan grupp sker i samråd med ansvarig tränare. 

På tisdagar finns en motionsgrupp för killar, där många har spelat länge.
VBmF har även en tämligen avancerad motionsgrupp, varav flera deltar i C- och B-klass på tävlingar. 

På söndagar finns en motionsgrupp för tjejer.

 

Bilden visar gruppstruktur i VBmF:

Gruppstruktur

 

Västerås BmF’s gruppstruktur - beskrivningar

 

·         Introduktionsgrupp - Nya spelare tränar 1-2 gånger med tränare och erbjuds därefter plats i passande träningsgrupp sett till spelnivå, ålder och intresse.

·         Lekis – gruppen för de yngsta barnen (cirka 5-7 år). Tränar en gång i veckan med mycket lek och få den första känslan för racket/boll.

 

BREDDGRUPPER

·         E-grupper – Tränar en gång i veckan med plastboll. Åldersindelning varierar med tiden men åldersspannet inom parentes ger en indikation på fördelning.  

o   E1 – äldre ungdomar 

o   E2 – barngrupp 

o   E3 – barngrupp 

·         D-grupper – Tränar två gånger i veckan med fjäderboll. En fortsättningsgrupp från E-grupper samt för spelare som vill träna en gång till i veckan.

o   D1 – barn/ungdomsgrupp 

o   D2 – barngrupp 

·         C-gruppen – Tränar två gånger i veckan. Fortsättningsgrupp från D-gruppen. De flesta har spelat minst ett par år, en del tävlar ibland vilket uppmuntras. Nästa steg är att flyttas upp B-gruppen, som är en tävlingsgrupp.

·         TÄVLINGSGRUPPER

B-gruppen – Barn/ungdomar i olika åldrar med tävlingsambitioner. Tränar två gånger i veckan, men flera av spelarna tränar någon gång extra i satsningsgrupp (visas ej i gruppstruktur-bilden). Spelare uppmuntras att tävla på lämplig nivå för att utvecklas.

 

·         A-gruppen – Föreningens grupp för tävlingssatsande seniorer och juniorer. Tränar tre gånger per vecka, men flera tränar även individuellt eller annan extraträning. 

 

ÖVRIGA GRUPPER (representeras ej i bilden)

  • Motionsgrupp (herrar) – öppen för alla i mån av plats. (3 banor tillgängliga)
  • Tävlingsmotion (herrar) – för tävlande motionärer (1 bana tillgänglig)
  • Tjejmotion – öppen för alla
  • Individuella träningar – individuella träningar (små grupper) med Marcus.
Uppdaterad: 04 SEP 2018 22:17 Skribent: Admin

Våra stolta sponorer

 

 

Kawasaki Sports

 

 Logo

 

Bildresultat för bellevue västerås

 

 

Stadium

 

 

Postadress:
Västerås BmF - Badminton
Bellevustadion, Tunbyvägen 91
72223 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info