Hoppa till sidans innehåll

25-manna

08 AUG 2022 17:36
Dags för årets största klubbtävling, 25-manna. I år går 25-manna söder om Stockholm i Flemmingsbergsskogen. Som vanligt vill VSOK delta - i år kanske med 4 lag?
  • Uppdaterad: 08 AUG 2022 17:36

Lördagen den 8:e oktober deltar vi på 25-manna, i år söder om "stan" i Flemmingsbergsskogen. Terrängen beskrivs såhär i inbjudan:

"Flemingsbergsskogens naturreservat har måttligt kuperad terräng med mestadels god framkomlighet. Branta detaljrika partier förekommer. Stigrikt närmast arenan med inslag av öppen mark. De längre banorna går delvis i ett lättlöpt hällmarksområde med mycket god framkomlighet. I vissa löpstråk finns enstaka löphindrande vindfällen."

Visst låter det inspirerande? Ta chansen att delta du med!

I år siktar klubben på att få 4 lag på startlinjen, när hände det sist? För att lyckas med det behöver klubben så många löpare som möjligt. 100 löpare får plats i lagen men minst 10-20 till som kan tänkas vara reserv om skador eller sjukdomar kommer i vägen.

För dem som inte riktigt är hemma med vad 25-manna innebär är det precis som det låter, 25 personer som springer i ett lag. Totalt brukar antalet lag ligga runt 350, dvs ca 9000 orienterare! I laget behövs olika kön, ålder och nivå på orienteringsförmågan. Det innebär att alla kan vara med och delta, se till att anmäla er här på UK-sidan. Men vänta inte för länge, redan den 22:a augusti behöver vi ha din intresseanmälan för att slippa dyra efteranmälningsavgifter.

Vi kommer att eftersträva samma struktur på lagen som de senast föregående åren med ett bästa första lag och sedan en intern tävling mellan övriga lag. Här kanske vi får se ett lag med "Youth Power" slå ett lag med "Old and Experienced".

För att läsa på lite mer om stafetten kan man titta på den officiella hemsidan eller på Eventor.

Skribent: Johan Herbst
E-post: Adressen Gömd
VSOK FORUM

Senaste:


Bildspel

Ladda upp bilder


UK-Sidan
olvästmanland

 

Postadress:
Västerås SOK - Orientering
Önstavägen 1
72243 Västerås

Besöksadress:
Önstavägen 1
72243 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 Samarbetspartners
Äventyret Förskola Skola
ica-kvantum-vasteras
Kadesjö
Noname