Hoppa till sidans innehåll

25-manna

13 OKT 2019 18:49
Så är årets 25-manna avgjort och det blev en framgång för klubben med 3 lag i mål och förstalaget på en fin 40:e plats efter att ha slagits strax bakom absoluta täten hela loppet.
  • Uppdaterad: 13 OKT 2019 18:49

I den interna matchen mellan ungdomar och gummor/gubbar tog ungdomarna hem det hela, precis som det borde vara.

Kl 09:00 dundrade 381 lag iväg med Kasper, Hampus och Mattias i de tre VSOK lagen. Alla tre svarade för finfina lopp med Kasper på 91:a plats 5 minuter efter Martin Regborn som var överlägsen och de övriga runt 12 minuter efter.

I lag 1 svarade Klara som vanligt för ett starkt lopp på sträcka 2 och tog in 60 platser till plats 31. H16 grabbarna och Robert höll bra på sträcka 3, därefter gjorde Erik, Elvira, Maja och Elis en stark 4:e sträcka och tog upp laget till 23:e plats! Juniorkillarna Andreas, Kalle och Fredrik tillsammans med senioren Calle tog sedan 2 platser till och nu var vi på 21:a plats.

Vi backade lite efter damsträckan men gubbarna + junioren Noa plockade 3 platser igen på sträcka 7. Därefter gick Lucas ut på 23:e sträckan och gjorde ett kanonlopp och plockade 3 platser och tog 1 minut på täten! Han hade tredje bästa tiden på sträckan av alla lag!

Så när två sträckor återstod gick Martin ut på den långa hängsträckan som 26:e man. Det var tufft motstånd här med löpare som Olaf Lundanes och Isak von Krusenstierna i hälarna! Motståndet blev naturligtvis lite för tufft men trots allt tappade Martin endast 10 platser. Sofi sprang sedan sista sträckan och spurtade in på en 40:e plats, tio platser bättre än förra året.

Riktigt roligt att klubben kan vara med i hetluften i en sådan här stor stafett!

I ungdomslaget gjordes många starka insatser, t.ex. plockade Elin, Hugo, Carl och Nova 48 platser på sträcka 4, även de ungdomar som befann sig i gubb/gumlaget plockade massor på sträcka 4. Här sprang David, Alva och Oscar tillsammans med nestorn Rickard.

Nu är det bara att ladda batterierna och träna ordentligt inför nästa säsong så ska vi göra ett ännu bättre resultat!

Slutligen får vi ju tacka lagledarna Johan, Marcus och Stefan för att stått i fållan och peppat lagen hela dagen.

lagledare

Skribent: Ulf Hamrefors
Epost: Adressen Gömd
  1. Tack Ulf för en bra rapport!

    (Johan Herbst 2019-10-16 kl 08:03) Anmäl
VSOK FORUM

Senaste:


Bildspel

Ladda upp bilder


UK-Sidan
olvästmanland

 

Postadress:
Västerås SOK - Orientering
Önstavägen 1
72243 Västerås

Besöksadress:
Önstavägen 1
72243 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info