Hoppa till sidans innehåll

7:e plats för VSOK på 10-mila

01 MAJ 2019 19:49
Nu är 10-mila avslutat nere i Glimåkra och för VSOK blev det en mycket glädjande 7:e plats i ungdomsstafetten!
  • Skapad: 01 MAJ 2019 19:49

I helgen avgjordes årets upplaga av 10-mila. Den 26:e april avgick bussen från Orientalen mot Skåne. Efter 6 timmar var vi framme på en ranch i Småland där vi övernattade. Morgonen därpå bar det av mot tävlingen.

Först ut var ungdomskavlen och här följer en redogörelse för den signerad Maja Ahlström och Amanda Hall:

På plats i Glimåkra fanns det två starka ungdomslag från VSOK. Första laget bestod av Lucas Ahlström, Tobias Dahlmark, Kristoffer Klarin, Amanda Hall, Maja Ahlström och Klara Åkerman Sjöström. I andra laget sprang Sixten Slagbrand, Elvira Björnberg, Kajsa Hall, Erik Palm och Felicia Sahlén.

Klockan 10:15 stack Lucas och Sixten ut på första sträckan. Båda två gjorde riktigt bra lopp och gav löparna på sträcka två stabila utgångslägen.

I förstalaget släpptes Tobias och Kristoffer ut, i andralaget Elvira och Kajsa. Båda lagen plockade många placeringar. Förstalaget plockade 26 platser och låg nu på plats 44, andralaget plockade 34 platser!

Därefter var det dags för de raka tredjesträckorna. Nu var det dags för Amanda, Maja och Erik att springa. Förstalaget tog in tid på täten och plockade 10 placeringar. Erik plockade 36(!!!) placeringar.

Till slut var det dags för de sista sträckorna. Klara avslutade för förstalaget och Felicia för andra. Klara gjorde en otroligt bra sträcka. Hon vann sin sträcka och förde upp laget till en 7:e plats!!!!!!!! Felicia gjorde också ett stabilt lopp.

Bra kämpat alla ungdomar och grattis till bra lopp!

I damstafetten hade VSOK ett lag, här sprang Jonna Fors, Eva Ode, Emilia Brangefeldt, Ida Larsson samt Elin Dahlmark. Jonna hade inte sin bästa dag på startsträckan men därefter plockade Eva och Emilia 27 respektive 36 platser. Speciellt Emilia imponerade som debutant på den 9,8 km långa "långa dagen" sträckan.
Emilia

Efter Emilia avslutade Ida och Elin och de kämpade väl på sina tuffa sträckor. laget slutade på plats 172 bland 337 deltagande lag.

I herrstafetten hade VSOK 2 lag, tyvärr var det lite återbud i förstalaget men de som ställde upp kämpade väl. Lagom till starten öppnade sig himlen och sedan var det mer eller mindre störtregn hela natten.

J-T

Noa och J-T inledde för VSOK. Noa hängde med bra i en klunga strax bakom tätklungan, dock tröt orken och fick han släppa lite mot slutet och kom in på plats 128, knappt 13 minuter efter täten. J-T gjorde ett stabilt lopp. Förstalaget låg därefter runt 140:e plats under större delen av tävlingen men i avslutningen med Johan Ahlström, Klara och Henrik Wickström lyckade vi klättra till 128:e plats. Bröderna Näslund, Andreas och Carl gjorde också bra lopp, speciellt Carl krigade väl på den 17,8 km långa "Långa natten", tyvärr försökte han sig på ett eget vägval på slutet och tappade 5 minuter.

Andralaget fick tyvärr bryta i början av långa natten då Anders Älvegran slog i låret med efterföljande lårkaka. Laget fortsatte dock och de många yngre löparna i laget fick mycket värdefull erfarenhet för framtiden.

I år hade VSOK nya korvgubbar under natten, där Marcus Arnoldsson höll grytorna kokande hela natten och Stefan Törnqvist hade koll på växlingarna. Ovärderliga insatser!

Marcus

Sammanfattningsvis kan sägas att det var enormt glädjande med den framgång som ungdomslaget fick, men också att många av våra yngre löpare fick massor med nya erfarenheter vad som krävs på ett 10-mila och kan inspireras till att satsa hårdare för framtiden. Nästa större stafett blir Jukola med 2 herrlag och ett damlag!

Skribent: Ulf Hamrefors
Epost: Adressen Gömd

VSOK FORUM

Senaste:


Bildspel

Ladda upp bilder

 


UK-Sidan

infobladet

olvästmanland

 

Postadress:
Västerås SOK - Orientering
Önstavägen 1
72243 Västerås

Besöksadress:
Önstavägen 1
72243 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info