Hoppa till sidans innehåll

Nya lokala covid-19 restriktioner

12 NOV 2020 17:48
  • Uppdaterad: 12 NOV 2020 17:48

Nya allmänna råd för Västmanland har den 12 november beslutas av Folkhälsomyndigheten (FHM). De nya råden kan i sin helhet läsas via följande länk: FHM

 För VSOK är det framförallt följande som får stor påverkan:

”Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.”

 Detta innebär att under perioden 12 november till 10 december så skall klubben inte anordna några gemensamma träningar, möten eller andra evenemang som vänder sig till medlemmar födda 2004 och äldre. Trots att vår idrott framförallt sker utomhus och oftast med stora avstånd så är det viktigt att också vi tar ansvar och följer dessa allmänna råd.

 

Under denna period hoppas vi att alla individuellt eller tillsammans med sin närmaste umgängeskrets fortsätter att träna och hålla igång på egen hand. Styrelsen ger också träningsplaneringsgruppen uppgiften att undersöka om vi kan underlätta individuell träning genom t ex veckans bana eller liknande.

 

Ungdomsträningar upp tom 15 år (födda 2005) kan fortsätta som planerat. Vid dessa är det bra om medföljande vuxna, som inte är nödvändiga för träningen, endast hämtar och lämnar barnet vid träningen.

 

Förhoppningsvis ger dessa nya restriktioner effekt och att när vi går in i nästa år kan se fram emot en mer normal tränings- och tävlingssäsong även om det knappast kommer bli som innan pandemin.

 

Med vänlig hälsning // Styrelsen

Skribent: Anders Rooth
Epost: This is a mailto link
VSOK FORUM

Senaste:


Bildspel

Ladda upp bilder


UK-Sidan
olvästmanland

 

Postadress:
Västerås SOK - Orientering
Önstavägen 1
72243 Västerås

Besöksadress:
Önstavägen 1
72243 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info