Hoppa till sidans innehåll

SM silver och sammanfattning av SM

23 SEP 2019 22:50
Årets SM tävlingar är nu avslutade och i helgens medeldistans fick VSOK en stor framgång via Klara Åkerman-Sjöströms silvermedalj i D18 klassen.
  • Uppdaterad: 23 SEP 2019 22:50

SM tävlingarna inleddes dock helgen före med långdistansen. Här ställde VSOK upp med 3 löpare, Fredrik och Sixten i H20 och Andreas i H18. I kvalet lyckades Fredrik med ett bra lopp och gick enkelt till final, Andreas och Sixten hade det tyngre och hamnade bägge i B-finalen.

I A finalen som avgjordes i mycket tung och stenig Hälsingeterräng vid Segersta kämpade Fredrik väl men några bommar och framförallt ett mindre lyckat vägval mellan två kontroller som gjorde att resultatet blev en 24:e plats. Det var mellan kontroll 8 och 9 i bilden nedan där han tappade 7 minuter på ett vänstervägval, istället för att gå mer rakt på i en svag högersväng.

 

 

SM medel avgjordes strax norr om Mohed mellan Söderhamn och Bollnäs. Här ställde VSOK upp med hela 14 löpare som åkte minibuss och bodde på hotell i Bollnäs. I kvalet lyckades Klara vinna sitt heat i D18, Fredrik gick stabilt till final i H20 samt också Kalle gick enkelt till final i H18. Andreas och Martin var ytterst nära A-final, Andreas missade med 6 sekunder och Martin med en minut.

Finalen avgjordes i ett mycket speciellt område där inledningen gick i ett klippigt och stenigt område där löparna behövde hoppa mer än att springa och där det var mycket svårorienterat. Nedan finns inledningen på H20 banan som exempel. Kalle valde att stå över finalen för att fokusera på stafetten pga en ömmande höft.

SM medel H20

Fredrik lyckades ganska väl förutom en 2 minuters bom på kontroll 6 som var ”nedgrävd”. Till slut blev det en fin 12:e plats.

Klara hade också en tuff inledning på sin bana och bommade kontroll 2 och kontroll 6.

SM medel D18

 Men därefter svarade hon för ett mycket starkt lopp och tog in tid på vinnaren Hanna Lundberg, och till slut räckte det till en suverän 2:a plats! Detta var klubbens första medalj i ett svenskt mästerskap sedan Mattias Millinger härjade i resultatlistorna i början av 2000 talet. Riktigt roligt!

Klara silver

På söndagen avgjordes sedan SM stafetten med samma mål men i ett lite enklare område. VSOK ställde upp med 3 lag i H20 stafetten och 1 lag i D20 stafetten. Här lyckades H20 laget med Martin, Fredrik och Kalle komma på en fin 18:e plats efter en stark upphämtning av Fredrik och en stabil avslutning av Kalle efter en lite mindre bra start. Andralaget tog sig också runt, medan tredjelaget fick bryta. På tjejsidan inledde Klara med en stark andraplats på förstasträckan, därefter kämpade Kristina och Ida in laget på en 23:e plats.

Sammanfattningsvis kan vi summera ett antal starka prestationer, med Klaras SM silver som höjdpunkten. Roligt att så många ville prova på och springa SM medel och stafett och förhoppningsvis fick man lära sig mycket och man fick inspiration för att träna ännu mer för att lyckas bättre nästa år.

 

 

Skribent: Ulf Hamrefors
Epost: Adressen Gömd
VSOK FORUM

Senaste:


Bildspel

Ladda upp bilder


UK-Sidanolvästmanland

 

Postadress:
Västerås SOK - Orientering
Önstavägen 1
72243 Västerås

Besöksadress:
Önstavägen 1
72243 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info