Hoppa till sidans innehåll

Stafetter 2022

19 DEC 2021 11:57
Häng med och spring stafett – 2022 tar vi nästa steg i Västerås SOK´s ambition att utveckla sin stafettverksamhet och deltagande i de stora stafetterna.
 • Uppdaterad: 19 DEC 2021 11:57

Nu är det inte är många dagar kvar på 2021 och det är dags att blicka fram mot 2022. Inför 2022 får vi hoppas på ”ett normalt år” men ffa en normal vår där merparten av årets alla stafetter ligger. Under slutet av november smygstartade vi vår stafettuppladdning genom ett 2-dagarsläger i Kilsbergen på platsen för 2022 års 10-mila. Högt deltagande, tyvärr kantat av en för tiden typiska sjukdomar, var utifrån ett UK-perspektiv glädjande och lovande inför 2022 års stafetter.

UK har i olika forum diskuterat och tillsammans med träningsgrupper inom klubben kommit fram till ett upplägg där vi har singlat ut de stafetter där vi gärna ser ett högt deltagande på. Stafetterna har valts utifrån tid på året, karaktär och givetvis prestige. Tittar vi på våra löpare ser vi att vårt unga gäng har fått ett år mer rutin samtidigt som de äldre fortfarande tränar på bra och kommer att komplettera våra lag väl. Vi kommer under 2022 även få ännu mer internationellt tillskott förutom Mark B som varit i klubben under hösten. Marks kompisar från Slovenien Gregor, Martin och Peter kommer att springa bla Måsen, 10-mila och Jukola tillsammans med VSOK – riktigt kul tycker UK och hoppas att det sporrar alla löpare under den mörka vinterträningen. 

De stafetter som junior och seniorverksamheten kommer satsa på under 2022(våren) är: 

 • Måsenstafetten
  Söndag 27:e mars och årets första stafett. Brukar ibland ha internationellt inslag och här har vi historiskt varit flitiga deltagare. I skrivandets stund finns även planer på att involvera ett läger från fredag-söndag med nattävling på fredag och långdistans på lördagen.
  4 sträckor på herrstafetten (8 km) och 3 sträckor på damstafetten (6 km).
  Länk till anmälan!
  Länk till Eventor! - OBS! Uppdaterad med inbjudan.
  Länk till Vårtrippelns hemsida!

 • Stigtomtakavlen
  Fredag och lördag 15/16:e april. Den stafett som med sin karaktär efterliknar både 10-mila och Jukola mest. Trots att den går på långfredagen och påskafton tycker UK att det är ett utmärkt tillfälle för våra unga/erfarna löpare att visa att man vill vara med på de två stora kavlarna.
  3 nattsträckor för herrarna (sammanlagt 6) och 3 dagsträckor för damerna.
  Länk till anmälan!
  Länk till inbjudan på Eventor!

 • 10-mila
  7-8:e maj. Går i Kilsbergen och här behöver vi knappast presentera mer. Det som sticker ut mot tidigare är att det är hela 5 sträckor i herrstafetten som är runt 7 km som många kan göra anspråk på. I damklassen får någon förbereda sig på hela 9 km i den krävande terrängen.
  Vi siktar på 2 herr och 1 damlag men UK ser gärna fler lag på startlinjen.
  För att säkerställa tillgång till tältplatser m.m. så behöver vi anmäla i ett tidigt skede varpå vi vill ha er intresseanmälan så fort som möjligt, riktmärke sista januari.
  Länk till anmälan!
  Länk till hemsidan!

 • Jukola 
  Går i Finland och man måste var 15+ för att delta. Till skillnad från 10-mila är terrängen här mer hanterbar och därmed är även längden också anpassad för det med sträckor upp mot 17 km! 
  Precis som på 10-mila siktar UK på två herr och 1 damlag. Ytterligare lag kan vara aktuella men då får de bli till ett självkostnadspris. Anmälan för Jukola kommer att göras i början/mitten av januari vilket gör att vi behöver intresseanmälan så fort som möjligt, riktmärke är senast 10:e januari. 
  Resan är förknippad med utökade egenavgifter(över 1000 kr/person) generellt sett pga dyrare rese- och andra kostnader för klubben.
  Länk till anmälan!
  Länk till hemsidan! 

Utöver ovanstående stafetter så finns det även möjlighet att delta på Rånässtafetten och Kolmårdskavlen om intresse till det finns (hör av er till UK om intresse, ingen anmälan för JoS kommer ligga ute). Här kan vi tillägga att VSOK´s ungdomar planerar resa till Rånäs. För de som är 20 och yngre kommer Ungdomens 10-mila i augusti att vara en höjdare att se fram emot. Där har vi ett planerat uppstartsmöte 9:e januari och anmälan kommer öppnas i samband med det. Anmälan till DM-sprintstafett 11/6 och Färnasprinten 21/5 kommer senare när inbjudan presenterats.

För att förbereda oss än mer inför vårens höjdpunkt kommer vi besöka Kilsbergen än en gång i början på april. Helgen den 2-3:e satsar VSOK stort och 12/13+ får chansen att testa på Kilsbergsterrängen antingen för en första eller andra gång. Anmälan till det finns på UK-sidan och även här önskar vi i planeringsgruppen en tidig anmälan för att säkerställa boende för dem som önskar det. Efter våren och in i sommaren har UK ett gäng idéer hur vi ska fortsätta att förbereda oss väl inför kommande års stafetter men det tar vi när det är dags. Intresse för träning norröver (2023 går t.ex. 10-mila i Skellefteå) kanske finns i klubben?

Anmälan till de olika stafetterna ligger nu ute på UK-sidan. Möjligheten för ungdomar att anmäla sig till stafetterna öppnas även det i samband med detta. För ungdomarna hänvisar JoS-UK till ungdomsledare för eventuella frågor. UK:s uppmaning är att redan nu titta i era kalendrar och boka in ovan nämnda datum. Det underlättar även för UK att anmäla rätt antal lag och därmed slippa dyra efteranmälningsavgifter.  

Förutom att ställa upp som löpare ser även UK gärna fram emot anmälning som lagledare i de olika klasserna. Kontakta gärna någon i UK för att uttrycka önskemål att vara lagledare på våra stafetter alt anmäl er här på UK-sidan.

Frågor kan besvaras av någon i UK, 

Johan Herbst(sammankallande), Anna Hall(damer) och Ulf Hamrefors(mentor)

Skribent: Johan Herbst
E-post: Adressen Gömd
VSOK FORUM

Senaste:


Bildspel

Ladda upp bilder


UK-Sidan
olvästmanland

 

Postadress:
Västerås SOK - Orientering
Önstavägen 1
72243 Västerås

Besöksadress:
Önstavägen 1
72243 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 Samarbetspartners
Mälarenergi
ica-kvantum-vasteras
Kadesjö
Noname