Hoppa till sidans innehåll

Stigtomtakavlen - laguttagning och lite info

10 APR 2022 16:57
Dags för nästa kavle, den här gången inte långt från där Måsenstafetten gick av stapeln. Vi åker dit med ett herrlag i H17 samt 2 lag i öppen klass.
  • Skapad: 10 APR 2022 16:57

Stigtomtakavlen är i år en mycket populär kavle, åtminstone i seniorklasserna. Hela 87 herrlag står på startlinjen fredag kväll den 15:e april. Starten går alltså på kvällen och är i sitt format en väldigt intressant kavle då den liknar både 10-mila och Jukola. Våra grabbar i herrklassen får tufft motstånd, just nu har OK Linné bl.a. Lucas Basset och Albin Ridefeldt i laget. 

Vi börjar med 3 sträckor på fredag kväll för att sedan ha omstart dagen efter med ytterligare 3 sträckor. De två första sträckorna är ca 8 km långa och gafflade medan 3:e är rak och lite kortare. Omstarten börjar med en rak kort sträcka på 5 km för att sedan avsluta med 2 sträckor till på ca 8 km. Många onlinekontroller, livesändning på nätet och varvning på natten gör kavlen till en mycket publikvänlig tävling så “tune:a in” på fredag kväll/lördag morgon om du inte har vägarna förbi.  

I vårt lag kommer Kasper Westman att ta hand om första sträckan. Andra sträckan tar Sixten Slagbrand hand om och växlar över till Hampus Westman. Just de grabbarna kommer med största sannolikhet springa en nattsträcka på 10-mila vilket gör detta till ett mycket bra test. Då vi inte har fullt lag får Kasper, med “mest” vila från kvällen innan ta hand om startsträckan på dagen. Sen växlar han över till Sixten Törnqvist som sedan skickar ut ankaret Alfred Lönn. De två kommer att “tävla” om samma sträckor på 10-mila vilket gör det intressant för UK att följa deras framfart. 

Förutom ovan nämnda löpare i herrklassen har vi även 2 lag i öppen klass. Klassen har 3 sträckor med en orange förstasträcka på ca 4 km, sedan en gul sträcka på ca 2,5 km för att sedan avsluta med en blå 5,1 km. Här har vi en riktig familjekamp då familjerna Olofsson och Herbst tävlar om “bragging rights”. Leopold och Frida ställer sig på startlinjen och skickar ut Lars mot Felix på andra. Inför sista kan det vara jämt upp och där får Max och Johan slita hårt för att hålla den andra bakom sig. En riktig rolig klass där man kan komponera laget som man vill/passar.

Ingen organiserad gemensam resa mer än att en bil med Stefan Törnqvist som chaufför samt ledare åker ned på fredagen. I bilen åker även Sixten Törnqvist/Slagbrand samt Alfred Lönn med. Övriga löpare tar sig till tävlingen på eget ansvar. 

Skribent: Johan Herbst
E-post: Adressen Gömd
VSOK FORUM

Senaste:


Bildspel

Ladda upp bilder


UK-Sidan
olvästmanland

 

Postadress:
Västerås SOK - Orientering
Önstavägen 1
72243 Västerås

Besöksadress:
Önstavägen 1
72243 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 Samarbetspartners
Mälarenergi
ica-kvantum-vasteras
Kadesjö
Noname