Hoppa till sidans innehåll

Totalseger i Swedish League

05 MAJ 2019 18:03
I helgen har finaltävlingarna i Swedish League avgjorts och Klara Åkerman-Sjöström tog hem totalsegern i D18 klassen, före hela svenska eliten! En stor framgång för Klara och för VSOK!
  • Uppdaterad: 05 MAJ 2019 18:03

Finalhelgen av Swedish league avgjordes under tre dagar i Stockholmstrakten. Första tävlingen var en sprint i Fisksätra vid Saltsjöbaden. Området var dels ett hyreshusområde med olika nivåer samt också ett villaområde och allmänna omdömet var att detta var en av de klurigaste sprintarna man sprungit. 

Här var Klara 7:a i D18 Elit efter lite strul, Fredrik kom 26:a i H20 Elit och Tamas debuterade med en 10:e plats i H18 Elit2. Dessutom deltog Jonna, Andreas, Noa och Sixten.

Andra dagen var det medeldistans med samma målplats som sprinten, här var det ett ganska litet, kuperat närområde med en hel del stigar. Som synes nedan var det också nära vattnet.

Klara på brygga

Här upprepade Klara sin 7:e plats från sprinten efter en förarglig bom i början. Fredrik hade lite tyngre och slutade på 30:e plats. Noa gjorde ett bra lopp i H18 E2 och slutade på 10:e plats. Här debuterade också Tobias Dahlmark med en 20:e plats. Andreas, Tamas, Sixten och Jonna deltog också.

Finalen avgjordes som en jaktsstart strax söder om Södertälje. Här får alla som tagit poäng i Swedish league starta i jaktstart medan de som inte fått poäng startar i masstart. För VSOK gick Klara ut som nr 5 i D18, 2 minuter efter Alva Sonesson, Falköping och Fredrik gick ut som 24:a 11:30 efter ledande Axel Granqvist, Ravinen. Sixten, Noa och Andreas gick ut i masstarten i sina klasser.

Fredrik gjorde ett stabilt lopp i sin klunga och slutade 23:a i den tuffa H20 klassen, bästa placeringen för herrar i VSOK på många år. Noa gjorde också ett bra lopp i masstarten för H18, här kom hans rutin som förstasträckslöpare väl till pass.

Fredrik

Klara gick ut som femma och efter 2 kontroller, när ledande Alva Sonesson bommat, var det 5 tjejer tillsammans i ledningen. Klungan hängde därefter ihop några kontroller, men på en långsträcka uppför fick Alva och Klara en lucka på de övriga tjejerna. Klara och Alva orienterade därefter stabilt medan de jagande tjejerna strulade en del så inför spurten hade de en rejäl lucka. Mot sista kontrollen lyckades Klara sedan spurta ned Alva till en seger. 

Klara spurt

För de som vill se om dramatiken finns det en utmärkt livesändning som går att se i repris här. (Finns förutom Klara och Fredrik annan stor idrott c:a 17 minuter in i sändningen). Finns också GPS tracking här.

Ett stort Grattis till Klara för denna stora prestation!

Klara prispall

Skribent: Ulf Hamrefors
Epost: Adressen Gömd
  1. Stort Grattis Klara! Att du var starkast i löpningen är fantastiskt, det scenariot kunde vi se komma. Den iskalla avslutningen orienteringstekniskt var grymt imponerande. Att spika de två sista kontrollerna lyckades inte ens någon i tätkvartetten i D21 med igår! /HansN

    (Hans Näslund 2019-05-06 kl 17:41) Anmäl

VSOK FORUM

Senaste:


Bildspel

Ladda upp bilder

 


UK-Sidan

infobladet

olvästmanland

 

Postadress:
Västerås SOK - Orientering
Önstavägen 1
72243 Västerås

Besöksadress:
Önstavägen 1
72243 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info