Hoppa till sidans innehåll

Inget HittaUt i Västerås 2019

10 FEB 2019 17:24
Efter mycket arbete i HittaUt gruppen har vi tyvärr inte lyckats hitta någon lösning på hur HittaUt ska arrangeras i Västerås 2019 och därför avbryts nu detta projekt för året. Skälet är att projektet inte har tillräcklig finansiering.
  • Skapad: 10 FEB 2019 17:24

Alltsedan det för snart ett år sedan blev klart att vi inte kunde arrangera hittaut 2018, så har hittaut-gruppen arbetat med målsättningen att kunna genomföra aktiviteten i år. Tekniska kommittén har köpt in kartdata och gjort en del rekognoseringsarbeten för att få fram en aktuell karta, lämpad för t.ex. hittaut, som täcker stora delar av Västerås centralort. Detta underlag kan dock användas till annat, t.ex. nya sprintkartor och stadskartor.

Hittaut-konceptet, som ägs av SOFT, bygger på att aktiviteten ska vara tillgänglig för alla och gratis.
Att genomföra hittaut är dock förenat med ganska stora kostnader i form av licensavgift till SOFT, design av layout, karttryck, distribution samt materiel som stolpar och dekaler m.m. Intäkter måste skaffas genom sponsorer och annonsörer. För att kunna sälja annonsplatser på kartan bör man veta att det hela blir av. Därför behövs en eller flera stora huvudsponsorer som kan ta i princip hela kostnaden, så att annonsförsäljningen kan ge ett överskott till föreningen. Tyvärr har det varit svårt att hitta en Huvudsponsor i näringslivet, det är hård konkurrens om sponsorer.

Vi hoppades på att få med oss Västerås Stad som huvudsponsor och har under hösten och fram till nyligen haft kontakt med Idrott och Friluftsliv. Det står nu helt klart att vi inte kan räkna med något ekonomiskt stöd därifrån. Man säger att idén är bra och att man gärna hade stöttat oss om det ekonomiska läget varit annorlunda.

Veteranerna är dock i full planering för att arrangera Naturpasset 2019 för alla orienteringssugna. Preliminärt funderar man på dels ett Naturpass på Björnön och ett på N Rocklunda/Piltorp.

Hittautgruppen/Lars-Olof

Skribent: Ulf Hamrefors
Epost: Adressen Gömd
  1. Naturpasset handlar också om att hitta kontroller i sin egen takt precis som Stolpjakten/HittaUt. Skillnaden är mest att detta sker på en mindre karta samt att det inte finns det här med en app i mobilen och "stolpar" med olika svårighetsgrad. Men det passar definitivt också för de som inte är orienterare. Håll utkik så meddelas säljstart på denna sida.

    (Ulf 2019-02-22 kl 22:20) Anmäl
  2. Så tråkigt. Hade sett fram mot detta. Dåligt av västerås stad. Men bra kämpat av er i gruppen. Vad är naturpasset? Passar det även oss som aldrig orienterat?

    (Ia 2019-02-22 kl 08:44) Anmäl

VSOK FORUM

Senaste:


Bildspel

Ladda upp bilder

 


UK-Sidan

infobladet

olvästmanland

 

Postadress:
Västerås SOK - Orientering
Önstavägen 1
72243 Västerås

Besöksadress:
Önstavägen 1
72243 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info