Hoppa till sidans innehåll

Österåkerskavlen 2021

25 SEP 2021 19:07
Lördagen den 25:e september styrde ett gäng förväntansfulla ungdomar mot skogarna utanför Åkersberga. 53:e upplagan av den klassiska ungdomskavlen som arrangeras av Österåker skulle avgöras i ett litet men lurigt skogsparti vid Runö station.
  • Uppdaterad: 25 SEP 2021 19:07

Av 121 anmälda lag, var VSOK representerade med 6 lag i de flesta av kavlarna; ett i H15-20, ett i D14, 2 i H14 samt ett i vardera D12 och H12. Tyvärr inget i D15-20 eller inskolning. Förhoppningsvis får vi se ett deltagande nästa gång i de kavlarna då vi har unga och nya förmågor som säkert vill hänga på och uppleva stafettstämningen. Samtliga kavlar bestod av 3 sträckor och på den mittersta kunde upp till 3 ungdomar springa. Sammanlagt i de 6 lagen hade vi 25 tävlingssugna barn och ungdomar i bussen. I H12-laget hade vi förstärkning av Fredrik Ericson från Fagersta OK, son till klubbmedlem Cecilia Einarsson. 

På tävlingsfronten såg vi många goda prestationer och vi fick se våra lag hitta alla luriga kontroller. Placeringsmässigt hamnade vi på 10:e plats i H15-20-kavlen, 6:a i D14, 3:a och 4:a i H14-kavlen, 3:a i D12 samt 1:a i H12. Efter målgång var många nöjda över sina lopp och åt medföljande matsäck. Sen styrdes bussen hemåt och vi landade i Västerås runt 16-tiden. 

Solen sken hela dagen och såhär på kvällen har vi nog ett helg gäng glada och nöjda men slagna hjältar hemma i Västerås. För vissa äldre tog nervpressen att vänta in ungdomarna ut sin rätt och det "sussades" lite längst bak i bussen. 

Annat minnesvärt är den “skumma lukten” som vi efter en stunds funderade kunde lista ut vad det var. Efter en första flytt av gänget så hamnade vi i anslutning till ett getingbo vilket gjorde att vi fick flytta oss en gång till. Vi klarade oss i alla fall utan något getingstick. 

Tack till vår reseansvarige Marcus som såg till att vår ordförande Anders rattade bussen och därmed fick se framtiden säkrad i klubben. 

Ett sista tack till alla barn och ledare för ännu en underbar dag tillsammans med orienteringsklubben VSOK!

Skribent: Johan Herbst
E-post: Adressen Gömd
VSOK FORUM

Senaste:


Bildspel

Ladda upp bilder


UK-Sidan
olvästmanland

 

Postadress:
Västerås SOK - Orientering
Önstavägen 1
72243 Västerås

Besöksadress:
Önstavägen 1
72243 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 Samarbetspartners
Mälarenergi
ica-kvantum-vasteras
Kadesjö
Noname