Hoppa till sidans innehåll

PM träningshelg Kilsbergen 2-3:e april

28 MAR 2022 17:14
UPPDATERAT 31/3: Äntligen dags att besöka Kilsbergen igen. Tufft men en riktig drömsterräng för oss orienterare. Tyvärr verkar vädret inte vara med oss den här gången heller.
  • Uppdaterad: 28 MAR 2022 17:14

Uppdateringar i Rött!

Lägret kommer att innefatta två dagar och sammanlagt 4 träningar. Några av oss kommer göra fler dagar medan andra kommer göra färre.

Vi kommer inte att genomföra någon nattorientering under lördag eller söndag utan det blir endast dagtid. Kartorna kommer att finnas för lån i klubben efter detta så vill man åka dit själv senare och springa natt så går det bra.

Tänk på...

  • att ha med varma kläder och torrt ombyte, kommer bli kallare i helgen än den senaste tiden och dumt att dra på sig en förkylning.
  • För er som bara tränar på lördagen gäller att ha med A4 Plastficka och för dem som tränar båda dagarna gäller en A4:a och en A3:a.

Ansvarig:
Ansvarig för lägret kommer vara Johan Herbst som kan svara på aktuella frågor, 070 - 7592181. Då Johan blivit sjuk kommer han själv inte att delta på lägret.

Resa/upplägg:
Totalt 35 unika deltagare på lägret och sammanlagt ca 90 beställda kartor! Vi kommer att åka i en minibuss samt antal bilar (beror på valt upplägg). Ni som åker i bilar får prata ihop er sinsemellan om plats/tid för avfärd m.m. De som åker i minibussen kommer sedan att stanna kvar och träna även på söndagen. Som tidigare meddelats får ungdomar och familjer åka hem efter lördagens träningar. Deltagarlista med deltagares upplägg ligger längst ned i PM:et.

Boendet kommer att vara i KFUM´s klubblokal, samma lokal som när vi var där i November. Stugan ligger i Karlslundskogen, Gäddestavägen 7, 703 48 Örebro. Boendet kommer vara på hårt underlag.

Vi kommer att äta medhavd lunch på lördagen. Lördag kväll siktar vi på att antingen laga mat tillsammans eller äta ute. Vi får diskutera det under dagen vad som passar oss bäst. Söndag frukost inhandlas på lördagskvällen. På lördagen tar vi även en diskussion om söndagens lunch hur vi ska hantera det.

Träningar:
Vi kommer att sikta på medeldistansbanor under både lördag och söndag. Teknik före mängd är mottot. Andra passet på söndagen blir på samma karta som lördagens andra pass. Där har vi sedan tidigare tränat men då nattid och är mer fritt. Här kommer dock maxtid vara aktuellt då vi har tider att passa för hemfärd.

Träningarna är på svart nivå men ungdomar som behärskar orangenivå kan genomföra några av kontrollerna som utmaning. Här får medföljande föräldrar/ungdomsledare diskutera upplägg för ungdomarna.

Mer info om träningarna längre ned.

Ungefärligt tidsplan/upplägg:
Vi får se den här tidplanen som preliminär och att den kan komma att ändras på med kort varsel. Minibussen åker förbi och hämtar upp nyckel till klubbstugan innan första träningen.

Avresa minibuss Orientalen                          07.35
Träning 1                                                        ca 09.20-09.30 
Lunch i klubbstuga/Gårdsjötorp                        ca 12.00
Träning 2                                                        15.00, avresa från klubbstugan/Gårdsjötorp                                  ca 14.15
Träning 3                                                        09,15, avresa från klubbstugan ca 08.30
Lunch i klubbstuga/Gårdsjötorp                        ca 11.30
Träning 4                                                        ca 14,30, avresa från klubbstugan/Gårdsjötorp ca 14.00
Hemresa                                                        senast 16.00

Träningar:
Vi kör enligt följande upplägg;

Lördag fm. Björktjärn 2. Banan är ca 6 km med 13 kontroller. Kartan är ett utsnitt ur Suttarbodakartan men den del som angränsar direkt till tävlingsområdet för 10-mila. Här får vi öva på både korta sträckor med riktningsändringar samt lite längre mer lättorienterade sträckor. Finns många möjligheter för ungdomar att korta av och hoppa över vissa kontroller.

Beskrivning av området: Måttligt kuperade höjdpartier samt flackare områden med inslag av sankmarker. Barrskog med undervegetation i form av blåbärsris och ljung. Snabblöpta partier består främst av storvuxen granskog utan undervegetation. Området är präglat av aktivt skogsbruk med gallrings- och grönområden samt hyggen. Bitvis stenbunden mark. Ett fåtal stigar samt vandringsleden Bergslagsleden passerar genom området.

Hitta hit!

Lördag em. Lisselängen 2. Banan är ca 5,3 km med 15 kontroller. Även här får vi öva på riktningsändringar samt att man kan förkorta vid flertalet tillfällen. Under novembers läger var vi på den här kartan.

Beskrivning av området: Måttligt kuperad storskog med hög undervegetation med i övrigt god till mycket god framkomlighet och god sikt. Ett fåtal stigar genomkorsar området och det finns sparsamt med hyggen och fält. En annan beskrivning är den Martin Regborn gav efter Hagabys och Almbys gemensamma KM i området 2020 ”KM i magiskt vacker och tunglöpt Kilsbergsterräng. Ren njutning från start till mål.”

Hitta hit! Obs, vägbeskrivningen börjar i KFUM´s klubblokal. Om vi åker via Gårdsjötorp ist för klubbstugan gäller denna.

Söndag fm. Klunkhyttan 2/3. Här finns två olika banlängder och det är 50/50 kartor beställda. Men i grunden är det samma bana. 5,6 km med 10 kontroller eller 7,2 km med 13 kontroller. Träningens syfte är att få en känsla av hur vegetationen är i gammal stor granskog. Sluttningar, blåbärsris och ljung samt kupering. Området innehåller flera av de olika terrängtyperna som 10MILA kommer att bjuda på.

Hitta hit!

Söndag em. Lisselängen 1. Vi återanvänder kartan från i höstas och kör ett mer individuellt baserat pass. Här kan vi välja att ta ett par kontroller som vi hade utmaningar på under lördagens pass på kartan eller bara studera den magiska terrängen som Regborn uttalade sig om.

Hitta hit!

Deltagarlista:

Antal träningar Namn   Resa Upplägg    
4 Sixten Slagbrand Minibuss Bor kvar    
4 Ida Larsson Minibuss Bor kvar    
4 Johan Herbst Minibuss Bor kvar    
4 Klara Åkerman Sjöström Minibuss Bor kvar    
4 Amanda Hall Minibuss Bor kvar    
4 Sixten Törnqvist Minibuss Bor kvar    
4 Maja Ahlström Minibuss Bor kvar    
4 Alfred Lönn Minibuss Bor kvar    
4 Kasper Westman Minibuss Bor kvar    
4 Mark Bogataj Egen bil Bor kvar    
4 Gregor Hvala Egen bil Bor kvar    
4 Simon Stanonik Egen bil Bor kvar    
4 Peter Tušar Egen bil Bor kvar    
3 Martin Oldaeus   Lördag + söndag fm  
2 Eva Palm   Lördag    
2 Erik Palm   Lördag    
2 Robert Palm   Lördag    
2 Elin Palm   Lördag    
2 Frida Herbst   Lördag    
2 Emma Herbst   Lördag    
2 Kajsa Bergroth   Lördag    
2 Mattias Löfqvist   Lördag    
2 Selma Löfqvist   Lördag    
2 Nova Sahlén   Lördag    
2 Karin Andersson   Lördag    
2 Martin Juhlin   Lördag    
2 Ludvig Juhlin   Lördag    
2 Gustav Juhlin   Lördag    
2 Johan Ahlström   Lördag    
2 Lucas Ahlström   Lördag    
2 Olle Oldaeus   Lördag    
2 Eva Ode   Lördag em + söndag fm
2 Mats Thulin   Lördag em + söndag fm
Skribent: Johan Herbst
E-post: Adressen Gömd
VSOK FORUM

Senaste:


Bildspel

Ladda upp bilder


UK-Sidan
olvästmanland

 

Postadress:
Västerås SOK - Orientering
Önstavägen 1
72243 Västerås

Besöksadress:
Önstavägen 1
72243 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 Samarbetspartners
Mälarenergi
ica-kvantum-vasteras
Kadesjö
Noname