Hoppa till sidans innehåll

Beskrivning saknas.

Race-report Rånässtafetten

10 APR 2022 17:13
Söndagen den 10/4 smällde det till på Rånässtafetten i ett soligt men lite snöbeklätt område utanför Rimbo i mellersta Uppland. VSOK hade 4 lag på startlinjen.
  • Uppdaterad: 10 APR 2022 17:13

Till start hade VSOK som sagt 4 lag, 3 i ungdomsklasserna samt ett i H45-klassen aka Gubbelitklassen. Alla löpare kämpade på bra i den mycket blöta skogen, bla fick vi nästan ta på oss badbyxorna och simma fram i ett parti mitt på de längre banorna. Sällan har någon av de närvarande varit med om något liknande. 

Förutom mycket bra prestationer och kämpaglöd hade vi även mycket bra resultat där två av lagen hamnade högst upp i resultatlistan. Precis som för två veckor sedan på Måsenstafetten tog vårt unga lag hem den yngsta klassen – den här gången var det dock i DH12-klassen. Ett imponerade utfall med tanke på att alla 3 i laget är 10 år! Lukas Isaksson hängde med bra in på första och skickade sedan ut Olle Zetterberg som säkert skickade ut Felix Herbst på sista. Bra jobbat grabbar!

Kan vara en bild av 9 personer, personer som står och himmel

Seger blev det även i gubbelitklassen där Johan Ahlström skickade över till Johan Sundén på andra som såg till att Robert Palm fick bästa tänkbara utgångsläge på sista sträckan. Robert låg bakom och lurade innan han la in sista stöten mellan sista radion och förvarningen och kunde ohotad defilera in på upploppet.

Kan vara en bild av 8 personer, personer som står och utomhus

I de äldre ungdomsklasserna kämpade våra killar och tjejer på bra. I H13-16 laget sprang i tur och ordning Hugo Zetterberg, Noel Moström Wernryd och Edvin Vikström på andra samt Vidar Gimberg på sista. Laget kämpade sig in på en 10:e plats i den stora 13-16 klassen. I tjejklassen sprang Elin Palm, Frida Herbst och Kajsa Bergroth till sig en fin 6:e plats mot några mycket duktiga lag. 

Skribent: Johan Herbst
E-post: Adressen Gömd
VSOK FORUM

Senaste:


Bildspel

Ladda upp bilder


UK-Sidan
olvästmanland

 

Postadress:
Västerås SOK - Orientering
Önstavägen 1
72243 Västerås

Besöksadress:
Önstavägen 1
72243 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 Samarbetspartners
Mälarenergi
ica-kvantum-vasteras
Kadesjö
Noname