Hoppa till sidans innehåll

Rapport från Måsenstafetten

26 MAR 2019 20:44
I helgen var första kavlen i VSOKs kavlesatsning, Måsenstafetten. En hel buss med löpare och supportrar åkte till Nynäs slott utanför Nyköping. En hel del fina prestationer gjordes av klubbens löpare.
  • Uppdaterad: 26 MAR 2019 20:44

Bäst resultat blev det i D16 stafetten där Amanda, Maja och Klara alla tre gjorde starka lopp och kom imål på andra plats endast 20 talet sekunder efter segrande OK Kolmården. En liten bom på slutet gjorde att Klara inte fick närkontakt med Kolmårdstjejen för en spurtstrid på sista sträckan. Laget laddar nu för revansch på Kolmårdskavlen nästkommande helg.

Klara, Maja och Amanda

Det andra D16 laget med Kristina, Hanna och Felicia kämpade också väl.

H16 killarna hade kanske inte bästa dagen med undantag för Tobias som gjorde ett bra lopp. Trots det slutade man 9:a bland 31 startande lag så det finns mycket potential för framtiden.

I H17 stafetten ställde vi upp med 3 stycken 4 mannalag och för många av löparna var det debut i en "seniorkavle". Fredrik sprang fort på sträcka 1 och var med i tätklungan, lite trassel med en brant och en taggtråd på slutet gjorde att han tappade ett par minuter extra. För övriga löpare kämpades det väl, dock bommades det en del och det finns en del att göra med tempot. Dock var ju detta första tävlingen på säsongen för de flesta och dessutom debut i en seniorkavle. Lag 1 kom på 42:a plats och lag 3 på 64:e plats. Lag 2 stämplade tyvärr fel på sista sträckan.

Vi hade också 2 gubblag, ett i H120 och ett i H150. H120 laget låg länge i toppen efter bra lopp av Robert Palm och Johan Herbst och slutade till slut 7:a. H150 laget blev 16:e.

Vårt D120 lag låg också bra med efter 2 sträckor med Eva Ode och Anna Lindgren, laget slutade 6:a till slut.

Vi hade också ett D14 och ett H14 lag samt också ett D12 lag som alla svarade för bra prestationer.

Skribent: Ulf Hamrefors
Epost: Adressen Gömd

VSOK FORUM

Senaste:


Bildspel

Ladda upp bilder

 


UK-Sidan

infobladet

olvästmanland

 

Postadress:
Västerås SOK - Orientering
Önstavägen 1
72243 Västerås

Besöksadress:
Önstavägen 1
72243 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info