Hoppa till sidans innehåll

Rapport Jukola/Venla

02 JUL 2022 15:27
En något försenad rapport men nu kommer den! Helgen 18-19/6 var klubben representerade på Jukola och Venlakavlen i Finland. Vi hade totalt 4 lag och samtliga gjorde det med bravur!
  • Uppdaterad: 02 JUL 2022 15:27

I Venla hade vi ett lag bestående av Maja Ahlström, Amanda Hall, Nova Sahlén och Ida Larsson på ankarsträckan. Tjejerna som alla är juniorer, snittålder strax över 18 år, gjorde alla fina prestationer och slutade på 292:a plats. 

Jukola damlag.jpg

I Jukolakavlen där vårt förstalag kom på en mycket bra 70:e plats sprang i tur och ordning Simon Stanonik, Sixten Slagbrand, Mark Bogataj, Erik Palm, Kalle Åkerman-Sjöström, Peter Tušar och Kasper Westman. Även här har vi ett mycket ungt lag med snittålder strax över 22 år.  Våra övriga lag, även dem med en mycket låg snittålder, gjorde även dem grymt fina prestationer och överträffade UK´s förväntningar.

Förstalaget placerar sig som klubbens 5:e bästa sedan 1996, imponerande med tanke på vilka löpare vi haft under åren som gått! Vi får gå tillbaka till 2009 för att hitta en bättre placering för klubben. Med tanke på den låga snittåldern har vi förhoppningsvis många lovande år framför oss.

Jukola Herrlag.jpg

I övrigt kommer vi minnas vädret och leråkern där vi skulle sätta upp våra klubbtält. Grafiken från första sträckan som vid 10 km-passeringen visade VSOK i topp!Men framförallt kan vi minnas med glädje den fina sammanhållning vi hade på resan.

jukola leråker.jpg

Jukola 1.jpg

Jukola Herrar.jpg

jukola damer i tält.jpg

UK summerar årets insats på Jukola som “den bästa kavleinsatsen på länge”! Bra jobbat alla Jukola/Venlalöpare!

Skribent: Johan Herbst
E-post: Adressen Gömd
VSOK FORUM

Senaste:


Bildspel

Ladda upp bilder


UK-Sidan
olvästmanland

 

Postadress:
Västerås SOK - Orientering
Önstavägen 1
72243 Västerås

Besöksadress:
Önstavägen 1
72243 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 Samarbetspartners
Mälarenergi
ica-kvantum-vasteras
Kadesjö
Noname