Hoppa till sidans innehåll

SM framgångar!

2017-09-24 22:51
Det blev härliga framgångar för VSOK vid helgens SM tävlingar - flera medaljer vid veteran SM samt också en fin 6:e plats för vårt D20 lag på stafett-SM
  • Uppdaterad: 2017-11-29 19:19

För att börja med SM stafetten var tanken att våra duktiga D20 tjejer, Emma Helmersson, Jonna Fors och Sandra Näslund skulle ta chansen och göra en sista bra insats som juniorer. Tyvärr skadade Jonna sig på medel SM, därför fick vi ta in vår super D14 Klara Åkerman-Sjöström som reserv. Och vilken reserv se'n...

Tävlingen avgjordes i dimma på kanten av Kilsbergen i tuff terräng. Emma startade som vanligt och gjorde ett stabilt lopp och kom in som 22:a, 3.24 efter täten och skickade ut Klara på andra sträckan. Klara visade ingen respekt för de äldre tjejerna utan drog iväg i full fart och redan till första radion hade hon plockat till 10:e plats och plockat en minut på täten, vid varvningen var hon uppe på tredje plats för att sedan rusa till växlingen som tredje tjej! Tittar vi på sträcktiden hade Klara andra tid, slagen med endast 10 sekunder av Johanna Källvik Leufven som är en av de bästa D18 löparna i landet. Segrande Eksjös tjej flög hon förbi och kommenterade sedan: "Jag fick höra vid varvningen att jag låg trea så då blev jag motiverad att springa ännu fortare och då släppte den där Eksjötjejen ganska snabbt". Klara skickade ut Sandra på sista sträckan och Sandra hade tufft motstånd med de bästa juniortjejerna i landet. Sandra höll bra och var länge med och krigade om bronset, dock gjorde hon en liten bom på slutet så några lag smet förbi. Stort grattis till alla tjejerna för denna fina insats!

Vi hade också två H20 lag, där första laget kom in på 38:e plats av 68 startande lag.

Detta avslutade två SM helger med långdistans och medeldistans. VSOK har haft 4 löpare i A final vid respektive distans, det har varit samma löpare bägge helgerna med Fredrik Hamrefors i H18 och Sandra, Emma och Jonna i D20. Tyvärr har ingen av dem fått till ett kanonlopp i finalerna utan resultaten har varit som bäst runt 20:e plats.

I helgen avgjordes och veteran SM i Motala och VSOK hade en lite men stark trupp. Kuno Österlund tog ett guld och ett brons i medel respektive lång i H75 klassen och Lars Jakobsson tog silver i både medel och lång i H65 klassen. Grattis till bägge!

Skribent: Ulf Hamrefors
Epost: Adressen Gömd
VSOK FORUM

Bildspel

Har du bilder som passar i bildspelet?
Klicka då på länken nedanför!

 

Ladda Upp Bilder

UK-Sidan

 

infobladet
Senaste numret...

olvästmanland

 

Postadress:
Västerås SOK - Orientering
Box 2021
72002 Västerås

Besöksadress:
Önstavägen 1
72243 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info