Hoppa till sidans innehåll

Sommarhälsningar från JoS!

28 JUN 2019 21:52
Här kommer en summering av vårens arbete samt framåtblick på kommande aktiviteter för den nya JoS-kommittén.
  • Skapad: 28 JUN 2019 21:52

Klubben fick glädjande nog den ena av våra två Idrottslyftsansökningar beviljad. Projektet ”Ta fram personligt träningsprogram” ger oss 30 000 kronor i bidrag till att genomföra aktiviteter för gruppen 16-25 år. Informationsmöten om projektet har genomförts med styrelse, ungdomsledare och ungdomarna själva. Projektet genomförs i praktiken som ett samarbete mellan OVS och JoS eftersom målgruppen finns i båda verksamheterna. Planering och genomförande samordnas mellan Anna och Lars Hall samt Karin Åkerman.

Projektet kickstartade innan sommaren med föreläsning/workshop med PT Patrick Rapp. Och fler aktiviteter är på gång och kommer att genomföras i höst. Vi kan redan nu berätta att den 14 oktober kommer Alice Andersson till Västerås för att föreläsa om träning för tjejer genom puberteten. Missa inte det tjejer!!!

Nu håller vi som bäst på att titta på lämpligt träningsprogram för hösten utifrån den del som JoS kan hjälpa till och bidra med, med inspiration från vad vi lärde oss av Patrick Rapp. Att testa sig fram och utvärdera hur träningsupplägg fungerar är något som Patrick rekommenderar. Här behöver individen också ta ett stort ansvar för hur man mer specifikt ska anpassa sin träningsmängd och intensitet. Under O-ringen planerar vi därför att hålla en träff med ungdomar, klubbtränare och ledare för att diskutera lämpligt upplägg för hösten. Träffen blir också som ett led i samplanering av klubbens olika träningar.

Tänk dock på att sommarperioden är en viktig grundträningsperiod inför höstens viktiga tävlingar. Se därför till att lägga in tyngre distansträning och intervallträning under denna period för att komma väl förberedd till hösten. Tyvärr är det svårt att upprätthålla gemensamma klubbträningar under semesterperioden så det blir på eget ansvar att träna. Annonsera gärna på forumet om ni tänker köra någon specifik träning så kanske fler hänger på.

Vi passade också under senvåren på att under ett informationsmöte med ungdomar och ungdomsledare genomföra en utvärdering av vårens satsning på stafetter och träningar. Vi använde oss av Mentimeter, vilket var kul. Det kom upp mycket intressant och positiv återkoppling som vi kan använda oss av framåt och som gav oss energi att fortsätta utvecklingsarbetet. 

Stort tack till alla löpare, ledare, tränare, UK, styrelse och all supportpersonal :-) som har bidragit till och engagerat sig i satsningen såhär långt, ni gör ett grymt bra jobb!!!

Glad sommar önskar JoS-kommittén alla VSOK:are!

Skribent: JoS
Epost: Adressen Gömd
VSOK FORUM

Senaste:


Bildspel

Ladda upp bilder


UK-Sidanolvästmanland

 

Postadress:
Västerås SOK - Orientering
Önstavägen 1
72243 Västerås

Besöksadress:
Önstavägen 1
72243 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info