Hoppa till sidans innehåll

Spikcupen 2.0 - Nu som en cup (igen)!

10 JAN 2019 22:34
Årets Spikcup kommer att vara lite förändrad jämfört med tidigare år. Det kommer nämligen vara en cup med poängsystem och jaktstart på sista etappen. Detta för att evenemangen ska bli lite mer spännande och roliga och på så vis locka fler att delta.
  • Uppdaterad: 10 JAN 2019 22:34

Det blir 3 etapper precis som vanligt. Tisdagarna 15/1, 29/1 och 12/2. De två första med masstart precis som vanligt och den tredje alltså med jaktstart utifrån tidigare resultat.

Det enkla poängsystemet är som följer:
Segrarna i varje klass (bana) får 150 poäng. 2:orna får 135 poäng dvs 15 mindre. Därefter fortsätter den enkla ekvationen med 15 poäng mindre för varje placering ner till 15 poäng för placering 10. Lägre placeringar ger 0 poäng. 

Inför jaktstarten på sista etappen omvandlas poängen helt enkelt till bonussekunder.
Summan av poängen=bonussekunderna blir alltså den tid som löparen kommer att starta före masstarten. Maximalt kan en löpare alltså samla ihop 300 bonussekunder och får då starta 5 minuter före masstarten.

Så nu hoppas vi att många anmäler sig till årets första Spikcup som är tisdag 15/1 i Surahammar! Länk till anmälan här.

Det blir förmodligen svårt att komma upp i Stjärnnattens imponerande deltagarantal senast, men även om Spikcupen är svårare och tuffare så är den minst lika kul och också ett ypperligt tillfälle att träna nattorientering så att vi är grymma i den disciplinen när vi åker ner till Skåne och springer 10MILA i vår!

Välkomna till Spikcupen 2.0!

 

Skribent: Stefan Törnqvist
Epost: Adressen Gömd

VSOK FORUM

Senaste:


Bildspel

Ladda upp bilder

 


UK-Sidan

infobladet

olvästmanland

 

Postadress:
Västerås SOK - Orientering
Önstavägen 1
72243 Västerås

Besöksadress:
Önstavägen 1
72243 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info