Hoppa till sidans innehåll

Träningsdag/helg i Kilsbergen 27-28 november

14 NOV 2021 21:57
OBS!!!! SE NYHET OM RESE-PM.                                                                            Lördag 27:e november åker vi till Kilsbergen och testar på 10-milaterrängen.
  • Uppdaterad: 14 NOV 2021 21:57

Uppdaterat 211126: Uppdaterat med notis för Rese-PM.

Uppdaterat 211120: Uppdaterat med länk till tränings-PM på 10-mila sidan med karta samt en översiktskarta med vart vi ska springa och bo. OBS PM för resa/boende samt träningarna kommer i början på veckan.

I Västerås SOK har vi sedan ett par år en uttalad ambition att delta på de stora stafetterna. För att komma väl förberedda till Sveriges och en av världens största stafetter 2022 åker vi på dags/helgläger till Kilsbergen utanför Örebro. Missar man denna chans kommer det eventuellt en till i vår på samma kartor/banor. Vi kommer att erbjuda ett par träningsalternativ för helgen med övernattning om så önskas.

Vi hoppas att så många som möjligt tar chansen att testa på den relativt tuffa men ack så fina terrängen i “de blå bergen”. I samband med denna resa kommer vi eventuellt även få sällskap av våran grannklubb Surahammar SOK. I skogarna finns även chansen att möta på världsmästare då Stora Tuna är på besök samtidigt som oss.

Anmälan: UK-sidan senast torsdag 18/11 klockan 21:00. Relativt kort tid men vi behöver beställa kartor dagen efter för att få dem i tid. Finns 3 olika alternativ att anmäla sig till. Tänk på att det blir mörkt väldigt snabbt nu för tiden, redan runt 15-tiden har solen gått ned! 

  1. Stanna kvar över natten, 3 träningspass varav ett med lampa. 
  2. Åker över dagen och kör två pass(varav ett med lampa) 
  3. Åker över dagen och kör ett morgonpass 

Anmälan sker här!

Resa: Gemensam avfärd från Västerås tidig lördag morgon (mellan 07.00 och 07.30). För de som behöver ta sig till annan ort finns möjlighet att släppa av folk på Örebro Centralstation på hemvägen. Om ni har möjlighet att ta bil, skriv gärna en kommentar i anmälan om hur många platser ni har. 

Träningar: Beroende på valt upplägg 1–3 pass på kartor från 10 Milas träningspaket, se mer om dem här. Träningarna är valda med omsorg för att vi ska få möjlighet att testa olika typer av utmaningar. Alla banor har dock förkortningsmöjligheter. Träningarna är på svart nivå och fysiskt krävande.

Pass 1: Lördag FM. OL-bana på kartan söder om 10-milakartan. 5-10,8 km beroende på banalternativ. Länk till tränings-PM med karat!
Pass 2: Lördag EM/Kväll. Natt-OL, banan mäter 6,5 km och passar efter att ha kört ett lite längre pass nära inpå. Länk till tränings-PM med karta!
Pass 3: Söndag FM. OL-bana 8,5 km med många alternativ till individuellt anpassad banlängd. Länk till tränings-PM med karta!

Länk till karta med alla träningar och boende!

Här ska vi bo!

Logi: Övernattning på hårt underlag i klubbstuga med möjligheter till dusch samt matlagning. Boendet ligger ca 15-20 minuter från träningarna.

Kostnad: Resa samt boende till självkostnadspris, runt 200-300:-/person. Resekostnad tas ut av chaufför enligt klubbens regler om ersättningar men skulle tippa på 50-100 kr. Beroende på hur många vi blir ca 150-200 kr för boendet. Blir vi fler än 15 som vill stanna kommer vi behöva leta andra alternativ och då kan priset komma att förändras. 

Mat: Förutom vätska ta med lunch till efter första passet. Möjligheter till egen matlagning lördag kväll alternativt restaurang eller liknande. Gemensam frukost söndag morgon. Vi handlar på dagen/kvällen. 

Ta med:

  • De som åker över dagen: Torrt ombyte träningskläder för två pass, OL skor, pannlampa, kompass, matlåda med lunch. 
  • De som sover över: Torrt ombyte för 3 träningspass, 3 uppsättningar träningskläder, OL skor, pannlampa, kompass, matlåda med lunch, rena kläder, sov utrustning, hygienartiklar.

OBS! Har man inte lampa får man fråga andra som inte ska med om man kan låna.

Frågor kan ställas till Alfred Lönn eller Johan Herbst 

Skribent: Johan Herbst
E-post: Adressen Gömd
VSOK FORUM

Senaste:


Bildspel

Ladda upp bilder


UK-Sidan
olvästmanland

 

Postadress:
Västerås SOK - Orientering
Önstavägen 1
72243 Västerås

Besöksadress:
Önstavägen 1
72243 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 Samarbetspartners
Mälarenergi
ica-kvantum-vasteras
Kadesjö
Noname