Hoppa till sidans innehåll

Ungdomarna drog längsta strået i 25-manna

2017-10-08 20:49
Vid 25-manna i helgen hade vi förutom vårt förstalag också en spännande kamp mellan vårt ungdomslag "Youth Power" och det rutinerade gänget i "Old Power". Det visade sig att ungdomarna tog hem det hela.
  • Uppdaterad: 2017-11-29 19:19

För att börja med förstalaget svarade laget för en konstant stigande trend genom hela tävlingen och slutade på 65:e plats, ett antal platser bättre än i fjol. Många bra insatser i laget, framförallt av Kalle Åkerman-Sjöström på tredje, Lucas och Maja Ahlström på fjärde, Claes Klarin på femte, hela damgänget på sjätte, Christoffer Andersén på sjunde samt avslutningen med Klara Åkerman Sjöström, Fredrik Hamrefors och Emma Helmersson.

I kampen mellan gammal och ung avgjordes den tävlingsmässigt redan på växlingen till och på sträcka 4 där gamlingarna lyckades få till en gubbröra (ingen skugga ska falla på Felicia och Elvira som tvingades vara med gamlingarna) som gjorde att laget blev diskvalificerat. Laget lämpade dock vidare och efter sträcka 23 skiljde det endast knappt 3 minuter mellan lagen, till ungdomslagets fördel. Till slut blev skillnaden lite drygt 8 minuter, och ungdomslaget kom på 170:plats bland de 374 startande lagen. Vi ska också nämna att alla lag klarade omstarten!

Nästa år får vi som har framtiden bakom oss kämpa vidare för att försöka spöa klubbens framtid, men ska det vara möjligt får vi nog plugga på 2 av Sunes fyra "K", nämligen Koncentration (vid kartplanket) och Kodsiffra (i skogen). Men risken och klubbens förhoppning är väl att vi inte lyckas ändå.

Tack också till lagledarna i "fållan", Karin, Posa och Hans för god support.

/Ulf, Tredjesträckslöpare i "Old Power

Skribent: Ulf Hamrefors
Epost: Adressen Gömd
  1. Det får väl bli gubbröra till vickningen på Glögglunken :-)

    (Gubben 2017-10-09 kl 16:08) Anmäl
VSOK FORUM

Bildspel

Har du bilder som passar i bildspelet?
Klicka då på länken nedanför!

 

Ladda Upp Bilder

UK-Sidan

 

infobladet
Senaste numret...

olvästmanland

 

Postadress:
Västerås SOK - Orientering
Box 2021
72002 Västerås

Besöksadress:
Önstavägen 1
72243 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info