Hoppa till sidans innehåll

VSOK seger i Swedish League!

14 APR 2019 20:56
VSOK fick idag en segrare vid Swedish League tävlingen som avgjordes i Värmland. Klara Åkerman-Sjöström krossade övriga deltagare i D18Elit och vann med 3 och en halv minut!
  • Skapad: 14 APR 2019 20:56

Helgen var både himmel och helvete för Klara. På lördagens medeldistans gick det mesta fel och Klara hamnade på 66:e plats bland 74 fullföljande. Men hon laddade om med bl.a. en ny kompass till söndagens långdistans, och ledde från start till mål, segermarginalen blev 3.28 till tvåan. En riktigt stark prestation och klubbens största framgång på flera år, klassen innehöll hela svenska eliten i D18 klassen.

I övrigt svarade Fredrik Hamrefors för två stabila lopp i H20 Elit med en 16:e och 17:e plats även om det blev några bommar. Det fattades runt 2 minuter för en topp tio placering respektive dag. 

Noa Sjöstrand kom på 8:e plats i H18E2 första dagen och kvalificerade sig för H18E klassen på långdistansen. Noa och Andreas Näslund kämpade väl men var en bit efter toppen dessa dagar.

Tävlingen avgjordes i ett fantastiskt område mellan Grums och Säffle och delar av området påminde om de finaste delarna från O-ringen i Ö-vik. Nedan finns ett utdrag från H20 banan från medeldistansen. Tänk om Piltorp såg ut så här!

H20 SL

Skribent: Ulf Hamrefors
Epost: Adressen Gömd

VSOK FORUM

Senaste:


Bildspel

Ladda upp bilder

 


UK-Sidan

infobladet

olvästmanland

 

Postadress:
Västerås SOK - Orientering
Önstavägen 1
72243 Västerås

Besöksadress:
Önstavägen 1
72243 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info