Hoppa till sidans innehåll

13-16 år (OV)


I OV-gruppen tränar ungdomar mellan 13-16 år. Här sträcker sig träningsprogrammet över höst, vinter och vår. Varje vecka innehåller åtminstone ett teknikpass i kombination med ett intervall- eller långdistanspass. Dessutom kan det finnas möjlighet till extraträning på onsdagar och söndagar. Information om kommande träningar brukar läggas in några dagar innan av ansvarig tränare på klubbens forum. I klubbens kalender finns information om alla träningar och tävlingar i upp till ett halvår framåt.

Det blir mer teknikträning och träning på olika och nya platser i OV, för att ge variation och möjlighet till utveckling och lärande.  Under våren ges ett antal violett-träningar som är anpassade teknikträningar för 15-16 åringar som ska delta i Ungdoms-SM till hösten.  Dessa teknikträningar innehåller även orange svårighetsgrad för 13-14åringar. 15-16 åringarna åker också på ett USM-läger under våren för träning på kartor på plats.

Föräldrar hjälps åt med samåkning till de olika träningsplatserna, som kan ligga en bit utanför Västerås och ibland längre bort runt om i länet. Det är bra att ha med överdragskläder, torra skor, vätska och kanske något enkelt att äta för de som samåker eftersom vi behöver vänta in varandra innan vi kan åka hem.

Anmälan till träning och samordning av samåkning sker via forum. Ledarna behöver veta på förhand ungefär hur många som planerar att delta på teknikträningarna för att ta fram tillräckligt antal kartor och samordna eventuellt behov av uppföljare.

Egenavgifter för läger är olika.

Träningar: se kalendern på hemsidan

För information om övrig klubbaktivitet:  se Hemsidan

Ska du anmäla dig till tävlingar? Använd dig av Tävlingskalendern på eventor, se länk från hemsidan under tävling.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:54
VSOK FORUM

Senaste:


Bildspel

Ladda upp bilder


UK-Sidan
olvästmanland

 

Postadress:
Västerås SOK - Orientering
Önstavägen 1
72243 Västerås

Besöksadress:
Önstavägen 1
72243 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 Samarbetspartners
Mälarenergi
ica-kvantum-vasteras
Kadesjö
Noname