Hoppa till sidans innehåll

9-12 år (GVG)


I GVG-gruppen erbjuder vi träning för barn i åldersgruppen 9-12 år. 

GVG-gruppen har ett träningsprogram för vår och höst med uteträning varje tisdag och torsdag med samling klockan 17:45. Varje träning pågår lite mer än en timme.  Träningarna genomförs antingen i anslutning till klubblokalen Orientalen eller på ett område runt omkring i Västerås.  Föräldrar kommer behöva följa med sina barn när de övar på teknikbanor med karta. Ett perfekt tillfälle för hela familjen att lära sig orientera.

Under tisdagskvällar i maj-juni genomförs VPT – Västmanland Park Tour.  VPT är en sprintcup som går i stadsnära områden och är ett perfekt tillfälle att lära sig tävla i orientering.

Under vintern/perioden november-mars finns ett par återkommande aktiviteter man kan man delta i.

  • Klubbens träningspass med intervaller i friidrottshallen. Där tränar vi på torsdagskvällarna(för tid se kalendern på första sidan). Dessa träningspass lämpar sig främst för vuxna men även barn är välkomna. På dessa pass finns oftast någon ledare från GVG med.
  • Nattuglan är en serie natträningar som går under hösten(nov-dec). Även här finns det oftast någon GVG-ledare med. Behöver man låna utrustning(pannlampa) så kontakta någon av ledarna. Träningarna går oftatst i skog.
  • Under fyra tisdagskvällar på vintern/tidiga våren genomför klubben Stjärnnatten, en serie stadsorientering i närheten av klubblokalen. Tidigare år(innan Covid) har det erbjudits hemlagad soppa i klubblokalen efter genomfört lopp(till självkostnadspris). Banorna till Stjärnnatten läggs av klubbens ungdomar. Enklare banor på Stjärnnatten kan med fördel springas av barn och förälder tillsammans.

Information om speciella aktivitete skickas ut via mejl av ledarna och ligger också inplanerade i klubbens kalender som finns på hemsidan.

Dessutom finns det en alldeles egen kalender för GVG-gruppen med endast gruppens aktiviteter inlagda. Den finns i menyn till vänster. Hur man prenumererar på kalendern står i den, klicka på Exportera kalendern  uppe till höger och följ instruktionerna.

Vid funderingar kring ålder m.m. kontakta klubben via GVG-mailen, This is a mailto link.

Uppdaterad: 02 SEP 2022 19:54 Skribent: Johan Herbst

Postadress:
Västerås SOK - Orientering
Önstavägen 1
72243 Västerås

Besöksadress:
Önstavägen 1
72243 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 Samarbetspartners
Äventyret Förskola Skola
ica-kvantum-vasteras
Kadesjö
Noname