Hoppa till sidans innehåll

Tävlingar och Priser


Alla kan tävla i orientering, ung som gammal. Du väljer själv i vilken svårighetsgrad. Tävlingarna äger oftast rum lördagar och söndagar, ibland ges också kvällstävlingar i veckodagarna. På en orienteringstävling finns det även klasser för den som inte vill tävla utan bara träna. För ungdomar finns det klasser utan tidtagning och placering.

Om du vill veta hur det går till att tävla, kan du titta på den här filmen.

Information och anmälan i Eventor

Information om alla de tävlingar som ges runtom i Sverige – året runt - finns i Eventor, eventor.orientering.se och där kan du också anmäla dig. Du måste vara tävlingsmedlem i klubben och ha en inloggning för att kunna anmäla dig via Eventor.

Vi tävlar både individuellt och i lag

Vi tävlar både individuellt och i lag och då heter det Stafett eller Budkavle. Vi försöker alltid se till att alla som vill kan vara med och att det går att springa sträckor tillsammans med någon klubbkompis för den som är osäker. Varje år åker vi buss till flera roliga tävlingar såsom Måsenstafetten, Rånässtafetten, Sommarlandssprinten, Ungdomens 10-Mila, Österåkerskaveln och Daladubbeln. Det brukar vara höjdpunkten för många och ofta sover vi över i närheten av tävlingsområdet.

Västmanland Park Tour – VPT

VPT är en tävlingsserie bara för ungdomar under fem tisdagskvällar i maj-juni. Då tävlar vi i stadsmiljö. VPT är ett bra första steg för att testa på hur det är att tävla i orientering.

Distriktsmästerskapstävlingar - DM

Vi har DM i disciplinerna sprint, sprintstafett, medel, lång och ultralång, där de tre första i varje klass får en plakett.

Rävenligan

Rävenligan är en poängtävling där man får poäng vid varje tillfälle man deltar på någon av klubben träningar eller tävlingar. Alla får pris vid årets slut vid en avslutningsceremoni i vår klubblokal. De som vinner Rävenligan har deltagit på flest träningar och tävlingar under året.

Föräldratrofén

OBS! Föräldratrofén finns inte kvar längre

Föräldratrofén är ett vandringspris, en stor dalahäst, som går till den tjej och kille som har lyckats bäst i ett antal tävlingar under året. Den som har vunnit dalahästen tre gånger får behålla den.  Dalahästarna märks på med små bronsinskriptioner med namnen på de som har vunnit under årens lopp.

Reglerna för föräldratrofén finns här.

 

O-ringen – årets största orienteringshändelse

Under en sommarvecka i juli, äger O-ringen rum. Det är världens största orienteringstävling och den går i Sverige. Fem deltävlingar ska genomföras under veckan med cirka 15 000 deltagare. Vi bor i tält, husvagn eller stuga, allt efter tycker och smak. Om du väljer att campa, bor du ihop med klubben och på ett eget område i campingstaden. Där kan vi äta mat tillsammans och umgås efter tävlingsdagens slut.

Stipendier 

Varje år delar klubben ut ett antal stipendier till ungdomar som har utmärkt sig på något sätt, det kan vara till någon som har gjort något bra för klubben eller som har lyckats bra på tävlingar. Utdelningen sker vanligtvis på klubbens årsmöte.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 23:53 Skribent: Ulf Hamrefors
VSOK FORUM

Senaste:


Bildspel

Ladda upp bilder


UK-Sidan
olvästmanland

 

Postadress:
Västerås SOK - Orientering
Önstavägen 1
72243 Västerås

Besöksadress:
Önstavägen 1
72243 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 Samarbetspartners
Mälarenergi
ica-kvantum-vasteras
Kadesjö
Noname