Hoppa till sidans innehåll

Ett tips i Corona-tider: Ta en träningstur på ”Tages Runda”

20 NOV 2020 17:01
I närheten av Orientalens NV hörn börjar en trevlig motionsslinga som i folkmun kallades - och numera även fått det officiella namnet Tages Runda. – Ett alldeles utmärkt alternativ för träning, som omväxling till de mer etablerade motionsspåren.
  • Uppdaterad: 20 NOV 2020 17:01

Här lite historik angående rundans tillkomst:

Vår käre kamrat – tyvärr numera bortgångne – ”altmeister” Tage Johansson hade läst skriverier och klagomål i ortspressen att orienterarna förstörde skidspåren på Norra Rocklunda när de var ute och tränade. Detta var något som Tage inte kunde acceptera. Han fick då ”en tändande gnista” att göra något åt detta klagande och påbörjade rekognoseringen av en slinga som skulle ha minimal kontakt med skidspåren.  Så småningom hade han märkt ut en 4 km lång slinga med blåvita (diskreta) märkband runt trädstammar. Det fanns även en karta uppsatt i Orientalen där sträckningen var inritad. För ”gemene man” var det ändå svårt att följa slingan hela vägen.

Våren 2018 togs beslutet att tydliggöra rundan genom att sätta upp en skylt vid starten och förbättra märkningen, så att fler personer skulle hitta runt. Leif Nilsson ordnade med skylt och införskaffade "synbara" märkband, som han satte upp tillsammans med Lennart Karlén. Tyvärr blev dessa markeringar nedrivna redan efter ett par veckor.

Torsten Lund och Leif Nilsson fixade i somras stolpar och färgmärkning (röd), så numera är rundan tydligt markerad hela vägen. När Posa (Per-Olov Sjöström) dessutom tog fram motorsågen och röjde en del av slingan har Tages Runda verkligen fått ”ett lyft”.

Följ med på en ”virtuell tur” längs rundan genom att kolla Torsten Lunds fina bildspel och låt dig inspireras till en bra aktivitet. – Klicka här…

Skribent: Lennart Karlén
E-post: This is a mailto link

Har Du några synpunkter eller önskemål betr. Veteransidan så hör gärna av Dig till: This is a mailto link

 

VSOK FORUM

Senaste:


Bildspel

Ladda upp bilder


UK-Sidan
olvästmanland

 

Postadress:
Västerås SOK - Orientering
Önstavägen 1
72243 Västerås

Besöksadress:
Önstavägen 1
72243 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 Samarbetspartners
Mälarenergi
ica-kvantum-vasteras
Kadesjö
Noname