Hoppa till sidans innehåll

Junior/Senior


Junior/ och Seniorsatsning

Junior och Seniorsatsningen (JoS) har till syfte att samla alla löpare som har ambition att delta på stafetter i junior/seniorklass och utvecklas för att kunna kvalificera sig att delta i värdetävlingar såsom Swedish League och SM.

Fokus ligger på deltagande i stafetter och klubben kommer att ordna lag till ett antal stafetter under året, såsom t ex Måsenstafetten, 10-mila, Jukola och 25-manna. För att utveckla löparna erbjuder klubben kompletterande teknik- och konditionsträning enligt ett separat träningsprogram. Dessa träningar erbjuds utöver klubbens ordinarie träningar och är avsedda att vara lite tuffare och svårare än ordinarie träningar för att erbjuda möjlighet att utvecklas.

För deltagande i värdetävlingar såsom Swedish League och SM subventionerar klubben resa, logi och anmälningsavgift för de löpare som uppfyller vissa kriterier avseende placering på Sverigelistan. Övriga löpare kan delta men betalar då själva anmälningsavgift, resa, logi. Undantaget är Medel-SM där vi erbjuder alla som vill att delta.

Satsningen är öppen för alla från ungefär 15 år och uppåt som har en ambition att utvecklas som orienterare.

Målen för satsningen är att skapa:

  • Klubbkänsla
  • Sammanhållning
  • En sporre både för de som elitsatsar på orienteringen individuellt och på de som satsar
    på att platsa i VSOKs stafettlag.

Målet på sikt är topp 10 placeringar på junior- och seniorstafetter och kontinuerligt bättre resultat på värdetävlingar och mästerskap samt en allmän resultatförbättring för klubbens löpare.

Träningarna har redan startat och program för träningarna finns i kalendern för juniorer/seniorer (JoS). Övergripande träningsplanering finns i dokumentet i sidomarginalen. Detaljerad information om träningarna publiceras också på forumet.

Man kan också välja att träna på egen hand om man t ex bor på annan ort. Grunden för att bli uttagen till VSOKs förstalag i stafetterna är tävlingsprestationer och avgörs av UK.

Organisationen och ansvariga för satsningen kommer att presenteras senare. I menyerna i sidomarginalen finns presentation av satsningen, presentationen som visades vid KickOffen samt också träningsplaneringen. Dokumenten finns också här.

Uppdaterad: 09 FEB 2018 18:00
VSOK FORUM

Senaste:


Bildspel

Ladda upp bilder


UK-Sidan
olvästmanland

 

Postadress:
Västerås SOK - Orientering
Önstavägen 1
72243 Västerås

Besöksadress:
Önstavägen 1
72243 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 Samarbetspartners
Mälarenergi
ica-kvantum-vasteras
Kadesjö
Noname