Hoppa till sidans innehåll

Nordenskiöldsloppet 2019-03-30

07 APR 2019 19:18
Hårdingarna Emil och Antonio var upp till Jokkmokk och körde världens längsta skidlopp! Det blev mer än ett skidlopp för vissa..
  • Uppdaterad: 07 APR 2019 19:18

Antonios racerapport:
Jag åker detta lopp bara för att ta mig runt, det är så otroligt fascinerande att åka skidor "into the wild", och att försöka ta ut huvud styrkan när energier tar slut i kroppen. Som Emil har skrivit, det blev ett väldigt blåsigt lopp, som också betytt ett jätte svårt vallat före: nästan klister i botten och ny snö på spåret. För min del jag hade planerat att åka i klungan till vändpunkten och spara energier för andra halvan av loppet. Tyvärr hade jag väldigt dåligt glid (jämfört med blanka skidor) så att jag fick släppa snabba åkare direkt och blev tvungen att dra nästan hela vägen till vändpunkten. På väg tillbaka försökte jag att hänga med några klungor och det funkade bra att vila lite i uppförsbackarna och köra ikapp dom efter nedförsbackarna. Min tid blev 14:59:14.

Emils racerapport:
Det blev en blåsig dag med västliga vindar, vilket betyder motvind de första 10 milen med upp emot 20 sek/m i byarna! Var med i tätklungan å lyckades knäcka en stav efter ca 3 mil -som tur var fick jag snabbt en ny av Tynell å co som åkte med täten på skoter. Trodde att min tid i tätklungan var slut där, men kunde jobba mig ikapp då det gick lugnt där framme. Fick vara med å leka fram till Granudden 6 mil in, sen drog storkanonerna. Efter vändning blev det lättåkt med vinden i ryggen! Hade en del svackor men med 4-5 mil kvar kände jag mig stark och kunde avsluta fint. Måltid 14.51.32 totalt 53a, 52a i herrklassen.

För att se vad Therese och Emil gjorde när de kom imål efter 22mil går ni in på någon av länkarna nedan :-)

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=112&artikel=7190845&fbclid=IwAR2KxGPgndqTLRzDyXT9zVJhTIy_x4Ij6wdd3xyDk5GLPVFcx2n2MgZ8f-M

https://www.vlt.se/logga-in/therese-friade-efter-22-mil-pa-skidor-emil-sa-ja

Skribent: Fredrik Johansson
Epost: Adressen Gömd
Postadress:
Västerås Skidklubb - Skidor
ordförande: Jan Sjöstedt

 

 Gilla Västerås skidklubb på Facebook

Postadress:
Västerås Skidklubb - Skidor
Jan Sjöstedt, Spiskroksgatan 15
72476 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info