Hoppa till sidans innehåll

Längdskidåkning för ungdomar i Västerås


 

DSC02307_b

Välkommen att träna med oss i Västerås Skidklubb!!

Du som tycker att det är kul med längdskidåkning är välkommen att träna tillsammans med oss. Vi vänder oss till ungdomar fr o m 8 år.

Vi har som krav att du som är yngre än 10 år har med dig dina föräldrar på träningen. Anledningen är att gruppen kan bli utspridd ibland och vi vill inte tappa bort dig. Är du äldre än 10 är även föräldrarna välkomna - vi har många med på träningarna.

Vi börjar säsongen i september - titta gärna på vår hemsida när det närmar sig :)


Barmarksträning

Vi har barmarksträning måndagar klockan 18.00 till 19.00.

 
Skidträning

Träning på snö är på måndagar klockan 18.00 till 19.00 men kan komma att anpassas efter när det finns snö och därför kan dagarna flyttas. Vi kan även komma att åka iväg dit snön finns. Det är föräldrarna som ordnar med biltransporterna men självklart ska vi se till att det ges möjlighet till samåkning.

Vi i klubben har utlåning av rullskidro och skidor både men du får ta med dig egna skor och stavar. 

Vi ger gärna vallningstips till de som behöver. Klubben har även varje år vallakvällar för medlemmar och där är gärna föräldrar till våra ungdomar välkomna.

Skidskytte

Läs på vår hemsida om skidskytte, just nu vilande.

Åldersindelning

Träningarna är anpassade utifrån att barn och ungdomar med olika förutsättningar ska kunna träna tillsammans och har roligt. Vi har ingen nivåindelning utan en åldersindelning då vi inte vill klassa barnen och ungdomarna utifrån deras prestationer.

Därför kan ingen gå upp en åldersklass men är man ny och inte har åkt mycket innan kan vi placera in barnen i en yngre åldersgrupp för att senare flyttas upp till sin egen åldersklass (om man vill). Barnen får även om de vill gå ner till en yngre åldersklass. Vi har upplevt att det är främst föräldrar som vill att just deras barn ska vara med de ”äldre och bättre” och vi vill inte göra detta utifrån att det inte passar in i vår grundfilosofi och dessutom blir det även senare en diskussion om var man sätter gränsen med andra föräldrar.

Träningsupplägg

Träningarna under skidsäsong handlar mycket om teknikträning och att få in en åkvana, detta tränar vi med övningar och lekar. Mängdträning och hårdträning sker inte under klubbträningen utan det får skötas mellan träningarna – Tänk dessutom på att barn inte behöver långa och hårda pass utan att det ska vara roligt – gör en utflykt eller ännu hellre åk ut och lek på skidor med barnen.

Tävlingar

Som ungdomsmedlem kan du vara med i tävlingar på flera olika nivåer. Skidklubben betalar startavgift för medlemmar under 18 år, när de anmäler sig till och genomför en skidtävling i vårt namn.  


Kontakt:

Om ni är intresserade kontakta gärna via mail info(@)vasterasskidklubb.se

Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:16 Skribent: Karin Spets

Kontakt:

Om ni är intresserade av att träna med oss maila gärna info(at)vasterasskidklubb.se

Postadress:
Västerås Skidklubb - Skidor
ordförande: Tomas Hidman

 

 Gilla Västerås skidklubb på Facebook

Postadress:
Västerås Skidklubb - Skidor
Tomas Hidman, Björnbärsgatan 2
72223 Västerås

Kontakt:
Tel: +46703596090
E-post: info@vasterasskidklu...

Se all info