Hoppa till sidans innehåll

Tävlingar för ungdomar


Visst kan det vara roligt att mäta sina krafter med sig själv, kompisar och andra skidfantaster.  

I första hand rekommenderar vi för barnen Västmanlands cup som är 5 tävlingar under vintern där ungdomar i hela Västmanland möts, dessa tävlingar har ingen tävlingsavgift, eventuell efteranmälningsavgift betalas dock av den enskilde.

Självklart kan man även delta i andra tävlingar utanför distriktet och då anmäler man sig via tävlingskalendern. Styrelsen tagit beslut om att:

  • Ungdomar 12 år och yngre - Västerås skidklubb betalar tävlingsavgiften för 3 tävlingar för de ungdomar som är aktiva i klubbens träningar och har betalt medlemsavgiften. Gäller inte för ungdomsvasan eller andra dyrare tävlingar.
    Klubben betalar aldrig den förhöjda delen av avgiften för efteranmälan

  • Ungdomar 13 år t o m 20 år - Västerås skidklubb betalar tävlingsavgiften för 5 tävlingar för de ungdomar som är aktiva i klubbens träningar och har betalt medlemsavgiften. Gäller inte för ungdomsvasan eller andra dyrare tävlingar.
    Klubben betalar aldrig den förhöjda delen av avgiften för efteranmälan

Klubben sponsrar tävlingar utifrån att vi uppmuntrar tävlandet men begränsningen på antalet är utifrån att klubben har en låg medlemsavgift. Klubben sponsrar även del av ungdomslägret då vi anser att det är viktigt med en gemenskap i klubben både för de som vill eller inte vill tävla.

Stafetter är mer känsliga att ställa upp i då det är viktigt att ett lag inte toppas. Därför gäller att ingen får anmäla sig till stafett själva utan intresse måste anmälas till klubben - därefter går klubben ut till alla ungdomar om att de kan delta i en stafett och klubben sätter ihop laget. Detta för att alla ska få samma möjlighet att delta. Intresse för stafett måste lämnas in i god tid innan för att möjlighet ska ges till fler - klubben har möjlighet att säga nej om inte alla kan få samma möjlighet vilket ska respekteras. Bryter vi mot detta riskerar vi att få minskat bidrag till ungdomsverksamheten.

Resultat

   

 

Uppdaterad: 03 DEC 2017 11:02 Skribent: Karin Spets

Postadress:
Västerås Skidklubb - Skidor
Tomas Hidman, Björnbärsgatan 2
72223 Västerås

Kontakt:
Tel: +46703596090
E-post: info@vasterasskidklu...

Se all info