Hoppa till sidans innehåll

Veckoplanering säsongen 2019/2020


Upplägg ungdomsträning Västerås skidklubb

För barn som är 10 år och gäller, som tidigare, att föräldrar är med på träningarna.  Vi kör upplägget träna tillsammans barn och föräldrar blå och grön grupp.
Vid barmark är ni ombytta och delaktiga och vid snö om ni inte har egna skidor finns det utrustning att låna.

 

Ni hittar detaljplanering för måndagarna under länken "Upplägg ungdomsträning" till vänster.

Måndagar kl 18 Teknikträning

Träningarna under skidsäsong handlar mycket om teknikträning och att få in en åkvana, detta tränar vi med övningar och lekar. Mängdträning sker inte under klubbträningen utan det får skötas mellan träningarna – Tänk dessutom på att barn inte behöver långa och hårda pass utan att det ska vara roligt – gör en utflykt eller ännu hellre åk ut och lek på skidor med barnen.

Vid snö - Onsdagar Intervallträning och distansträning för 13 år och äldre (födda 2007 och äldre)

Åldern för denna typ av träning är utifrån skidförbundets rekommendationer.

Dagen är vald utifrån att man ska hinna återhämta sig inför tävlingarna till helgen. 

Åldersindelning

Se i menyn till vänster: "Åldersindelning Grupper"

Träningarna är anpassade utifrån att barn och ungdomar med olika förutsättningar ska kunna träna tillsammans och har roligt. Vi har ingen nivåindelning utan en åldersindelning då vi inte vill klassa barnen och ungdomarna utifrån deras prestationer.

Därför kan ingen gå upp en åldersklass men är man ny och inte har åkt mycket innan kan vi placera in barnen i en yngre åldersgrupp för att senare flyttas upp till sin egen åldersklass (om man vill). Barnen får även om de vill gå ner till en yngre åldersklass. Vi har upplevt att det är främst föräldrar som vill att just deras barn ska vara med de ”äldre och bättre” och vi vill inte göra detta utifrån att det inte passar in i vår grundfilosofi och dessutom blir det även senare en diskussion om var man sätter gränsen med andra föräldrar.

Träningsupplägg

Träningarna under skidsäsong handlar mycket om teknikträning och att få in en åkvana, detta tränar vi med övningar och lekar. Mängdträning och sker inte under klubbträningen utan det får skötas mellan träningarna – Tänk dessutom på att barn inte behöver långa och hårda pass utan att det ska vara roligt – gör en utflykt eller ännu hellre åk ut och lek på skidor med barnen. 

Uppdaterad: 28 SEP 2020 17:03 Skribent: Karin Spets
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Västerås Skidklubb - Skidor
Tomas Hidman, Björnbärsgatan 2
72223 Västerås

Kontakt:
Tel: +46703596090
E-post: info@vasterasskidklu...

Se all info