Hoppa till sidans innehåll

Veckoplanering våren 2017


 Upplägg våren 2017 

Snö: Teknikträning – måndagar

Träningarna under skidsäsong handlar mycket om teknikträning och att få in en åkvana, detta tränar vi med övningar och lekar. Mängdträning sker inte under klubbträningen utan det får skötas mellan träningarna – Tänk dessutom på att barn inte behöver långa och hårda pass utan att det ska vara roligt – gör en utflykt eller ännu hellre åk ut och lek på skidor med barnen.

Ni hittar detaljplanering för varje vecka under länken till vänster "Måndagar Upplägg"

Intervallträning torsdagar för 13 år och äldre

Torsdagar under säsongen, kommer att ägnas åt intervallträning för de ungdomar som är 13 år och äldre, det passar bäst de som har mer skidvana. På intervallpassen ska ungdomarna ta mer ett eget ansvar och vi har färre ledare utifrån att det passar passens utformning. Åldern för denna typ av träning är utifrån skidförbundets rekommendationer.

 

Åldersindelning

Träningarna är anpassade utifrån att barn och ungdomar med olika förutsättningar ska kunna träna tillsammans och har roligt. Vi har ingen nivåindelning utan en åldersindelning då vi inte vill klassa barnen och ungdomarna utifrån deras prestationer.

Därför kan ingen gå upp en åldersklass men är man ny och inte har åkt mycket innan kan vi placera in barnen i en yngre åldersgrupp för att senare flyttas upp till sin egen åldersklass (om man vill). Barnen får även om de vill gå ner till en yngre åldersklass. Vi har upplevt att det är främst föräldrar som vill att just deras barn ska vara med de ”äldre och bättre” och vi vill inte göra detta utifrån att det inte passar in i vår grundfilosofi och dessutom blir det även senare en diskussion om var man sätter gränsen med andra föräldrar.

Träningsupplägg

 Träningarna under skidsäsong handlar mycket om teknikträning och att få in en åkvana, detta tränar vi med övningar och lekar. Mängdträning och sker inte under klubbträningen utan det får skötas mellan träningarna – Tänk dessutom på att barn inte behöver långa och hårda pass utan att det ska vara roligt – gör en utflykt eller ännu hellre åk ut och lek på skidor med barnen. 

Intervallträning körs under säsong på torsdagar för de som har mer träningsvana och är 13 år och äldre.

Uppdaterad: 20 SEP 2017 19:38 Skribent: Karin Spets

Postadress:
Västerås Skidklubb - Skidor
Tomas Hidman, Björnbärsgatan 2
72223 Västerås

Kontakt:
Tel: +46703596090
E-post: info@vasterasskidklu...

Se all info