Hoppa till sidans innehåll

Veckoplanering våren 2018


Upplägg ungdomsträning Västerås skidklubb

Ni hittar detaljplanering för varje vecka under länken till vänster "Måndagar Upplägg"

Barmark:

Barkmarksträningen under hösten är upplagd som stationsträning med 2 stationer per pass där det ena passet leds av förläldrar och det andra av vår klubbtränare.

Snö: Teknikträning

Träningarna under skidsäsong handlar mycket om teknikträning och att få in en åkvana, detta tränar vi med övningar och lekar. Mängdträning sker inte under klubbträningen utan det får skötas mellan träningarna – Tänk dessutom på att barn inte behöver långa och hårda pass utan att det ska vara roligt – gör en utflykt eller ännu hellre åk ut och lek på skidor med barnen.

Intervallträning och distansträning för 13 år och äldre

Vi har idag ingen extra träningsdag för intervall- och intervallträning men vi har lagt upp förslag på pass för ungdomar/juniorer på hemsidan för de som är 13 år och äldre.

Åldern för denna typ av träning är utifrån skidförbundets rekommendationer.

Åldersindelning

Träningarna är anpassade utifrån att barn och ungdomar med olika förutsättningar ska kunna träna tillsammans och har roligt. Vi har ingen nivåindelning utan en åldersindelning då vi inte vill klassa barnen och ungdomarna utifrån deras prestationer.

Därför kan ingen gå upp en åldersklass men är man ny och inte har åkt mycket innan kan vi placera in barnen i en yngre åldersgrupp för att senare flyttas upp till sin egen åldersklass (om man vill). Barnen får även om de vill gå ner till en yngre åldersklass. Vi har upplevt att det är främst föräldrar som vill att just deras barn ska vara med de ”äldre och bättre” och vi vill inte göra detta utifrån att det inte passar in i vår grundfilosofi och dessutom blir det även senare en diskussion om var man sätter gränsen med andra föräldrar.

Träningsupplägg

 Träningarna under skidsäsong handlar mycket om teknikträning och att få in en åkvana, detta tränar vi med övningar och lekar. Mängdträning och sker inte under klubbträningen utan det får skötas mellan träningarna – Tänk dessutom på att barn inte behöver långa och hårda pass utan att det ska vara roligt – gör en utflykt eller ännu hellre åk ut och lek på skidor med barnen. 

Uppdaterad: 28 AUG 2018 21:09 Skribent: Karin Spets
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Västerås Skidklubb - Skidor
Tomas Hidman, Björnbärsgatan 2
72223 Västerås

Kontakt:
Tel: +46703596090
E-post: info@vasterasskidklu...

Se all info