Hoppa till sidans innehåll

Inställd - Västeråsskidan 2021


Inställt på grund av Covid restriktioner

Smittskyddsläkare gemensamt med alla kommuner i Västmanland och RF SISU Västmanland tillåter inga tävlingar på kommunala anläggningar och avråder även övriga.

Välkommen till Västerås söndagen den 21 februari 2021 


Västeråsskidan är en tävling för ungdomar och juniorer som går på Västerås konstsnöspår på Rocklunda, konstsnöspåret ger förutsättningar för snösäkerhet. 

För deltagande i tävlingsklasser måste man vara medlem i en skidklubb som är ansluten till Svenska skidförbundet, de Öppna klasserna är öppna för alla. För deltagande i parasportklasserna ska man vara licensierad parasportare.

Covid 19

Mer detaljerat upplägg för tävlingen utifrån riktlinjer för smittspridning kommer närmare tävlingen.

Bra om ni regelbundet går in på denna sidan - vi kommer här ut med information om tävlingarna upplägg utifrån rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet samt Skidförbundet.

Maxantal och ålder på deltagare utifrån Folkhälsomyndighetens krav och rekommendationer - just nu gäller endast länsåkare i Västmanland och ålder 2005 och yngre. Info från skidförbundet

Då tävlingen är en del i Västmanlands cup kommer länsåkare att prioriteras om restriktionerna släpps mer. Sedan gäller först tilll kvarn om vi får ta med deltagare utanför distriktet.

Blir det fler anmälda än det rekommenderade antalet deltagare kan vi komma att dela upp tävlingen i två delar där första omgången lämnar området innan nästa omgång startar. Vi kommer max dela upp tävlingen i 2 omgångar.

Vi kommer att anpassa våra tävlingar utifrån de restiktioner som gäller vid tidpunkten. Men då smittan kommer att vara kvar i samhället vid tidpunkten för tävlingen kommer vi självklart att göra allt för att genomföra ett tryggt och säkert arrangemang.

 • Inga föräldrar eller annan publik på arenaområdet - barnen/ungdomarna ska klara sig själva vid start och mål (yngsta klassen undantagen). Se även till att hålla nere antalet som följer med till tävlinge.
  Anhöriga och föräldrar ska hålla sig undan från start och målområdet för att minska antalet personer och risken för smittspridning. Hjälp barnen på med skidor, chip och nummerlapp innan. Funktionärer kan inte hjälpa ditt barn då vi ska hålla avstånd.
 • Nummerlappar kommer att vara engångsnummerlapp denna säsong.
 • Chip för tidtagning kommer att delas ut tillsammans med nummerlapp med instruktion om hur man sätter på chippet. Tänk på att du/målsman ansvarar för chippet.
 • Vid start ska avstånd hållas till sina medtävlare
 • Vid målgång lämnar de tävlande så snabbt som möjligt arenaområdet
 • Prisutdelningen kommer att anpassas, mer information kommer

De yngsta klasserna kan komma att köras färdigt innan nästa grupp för att föräldrar ska kunna vara med på banan och hjälpa barnen - detta för att inte för många ska vara i området samtidigt.

Du får inte delta om:

 • Du har ett eller flera av följande symtom: huvudvärk, feber, rinnande näsa, halsont, illamående, nyser eller hostar, är andfådd, har förlorat lukt- eller smaksinne.
 • Det är mindre än tre dagar sedan du återhämtat dig från sjukdom med några av de symtom som nämns ovan. Kontakta sjukvårdsupplysningen om du har tvivel på om du ska åka eller inte.
 • Du har varit i nära kontakt med ett bekräftat fall av COVID-19 under de senaste 10 dagarna eller du bor med någon som är i karantän. 
 • Du är i en riskgrupp för COVID-19 (definierad av Folkhälsomyndigheten)

Resultatlista

Vi kommer att använda oss av SSF LiveTiming som kommer att visas via http://live.skidor.com. OBS! Mycket preliminära resultat där

Startlista

 

Live timing

Live resultat kommer att visas på SSF live timing, OBS inofficiella resultat, via http://live.skidor.com.

Plats:

Karta:

Tider:

Första start kl 11:00
Lagledarmöte kl 10:30

Anmälan:

Anmälan gör ni via Tävlingskalendern senast Torsdagen den 18 februari 2021 kl 24.00. , lättast via er klubbs hemsida - det går även via denna länk

Start- och resultatlistor publiceras på hemsidan. Genom er anmälan godkänner ni publicering av ert namn och eventuella bilder på hemsidan.

Sponsorer:

Västerås stad

 

Anmälningsavgift:

Anmälningsavgifter för ungdomar och juniorer faktureras respektive klubb i efterhand.

 • H/D -8 år 50 kr/deltagare
 • Ungdoms-och junior H/D 9-20    120 kr/deltagare
 • Länsåkare sponsras av Västmanlands skidförbund - ingen avgift

Klasser utan tidtagning

 • Klasserna 0-8 år och de öppna klasserna (ej parasport) har ingen tidtagning, här deltar man och namnet i resultatlistan är i bokstavsordning

Parasport

Vi har klasser även för parasportare - Kontakta gärna Emma H hos oss om du är intresserad att delta i parasportklassen för bla de möjligheter vi har till anpassning.

Efteranmälan:

Ingen efteranmälan utifrån smittsäkring pga Covid 19

Nummerlappar:

Utdelning av nummerlappar börjar ca 2 timmar innan första start.

Chip:

Tävlingen använder sig av chip för tidtagning/registrering även för klasserna där tiden inte redovisas. Ej återlämnat chip debiteras med 700 kr.

Parkering:

Fri parkering i anslutning till tävlingsplatsen.

Servering:

I anslutning till tävlingsplatsen 

Ombyte:

Troligtvis inte utifrån smittsäkring pga Covid 19

Priser och prisutdelning:

 • I ungdoms- och juniorklasserna, 20 år och yngre, till alla deltagare, dessutom i klasserna  13-14, 15-16, 17-18 och 19-20 får de 3 första särskilda medaljer

Prisutdelning 

Vi har som målsättning att genomföra prisutdelning under tävlingens gång för de olika klasserna för att väntan mellan målgång och prisutdelning inte ska bli för lång.

Tävlingsledare:

Karin Spets .

Upplysningar:

Se Västerås skidklubbs hemsida, vid frågor kontakta tävlingsledaren Karin Spets

Tävlingsregler:

Svenska skidförbundets tävlingsregler gäller, för deltagande i tävlingsklasser måste man vara medlem i en skidklubb som är ansluten till Svenska skidförbundet. Tävlande, funktionärer och åskådare deltar/närvarar på egen risk.

Temperaturgräns gäller som för ungdomstävlingar, samma temperaturgräns även för seniorerna då vi inte kommer att köra endast seniorer vid kyla.

Västeråsskidan

Klasser: 

Distansen kan komma att ändras.

Klasser   teknik

Distans

Prel sträcka

(km)

H/D 0 - 8 år Västeråsskidan - Ingen tidtagning Fri stil ca 0,5
H/D 9 år Västeråsskidan Fri stil ca 1
H/D 10 år Västeråsskidan Fri stil ca 1,5
H/D 11 år Västerås skidan Fri stil 2,5
H/D 12 år Västerås skidan Fri stil 2,5
H/D 13-14 år Västerås skidan Fri stil 2,5
H/D 15-16 år Västerås skidan Fri stil 5
H/D 17-18 år Västerås skidan Fri stil 5
H/D 19-20 år Västerås skidan Fri stil 5
Öppen 1- Ungdom Klass utan tidtagning Fri stil  1
Öppen 2 - Ungdom Klass utan tidtagning Fri stil 2,5
Öppen 3 - Ungdom/Junior Klass utan tidtagning Fri stil  5
       

Västeråsskidan - parasport

Klasser:

Klasser   teknik

Distans

Prel sträcka

(km)

H/D 0 - 8 år Västeråsskidan - Ingen tidtagning Fri stil ca 0,5
Öppen 1- Ungdom Parasport 9-14 år Fri stil  
Öppen 2 - Junior Parasport 15-20 år Fri stil  
Öppen 3- Senior Parasport Fri stil  
Uppdaterad: 15 SEP 2018 13:08 Skribent: Karin Spets
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Västerås Skidklubb - Skidor
Tomas Hidman, Björnbärsgatan 2
72223 Västerås

Kontakt:
Tel: +46703596090
E-post: info@vasterasskidklu...

Se all info