Hoppa till sidans innehåll

Skol-SM 2017


Tävlingsledningen samlad på Sunnansjö IP där Skol-SM Sprint arrangeras fredag den 29 september.

 

Skol-SM i Sprintorientering i Sunnansjö

På fredag den 29 september kommer Skol-SM i Sprintorientering att arrangeras i Sunnansjö vid Idrottsplatsen. Tävlingen arrangeras gemensamt av orienteringsklubbarna i alliansen Västerbergslagens OL. Vid anmälningstidens utgång har 180 orienterare i grundskolor och gymnasier från hela landet anmält sig till tävlingen.

Det här är en tävling som egentligen skulle ha gått i Vansbro men Västerbergslagens OL har ryckt in med relativt kort varsel och tagit på sig att svara för Sprintdistansen. Under sommaren har en befintlig karta reviderats av kartritaren Hans-Erik Lang och ritats om i den speciella norm som gäller för Sprint. På lördagen körs Långdistansen i Skol-SM i samband med Skärmjakten i Lindesnäs, där HJS Vansbro står som arrangör med tävlingar i två dagar lördag-söndag.

I anslutning till fredagens tävling arrangeras även en Distriktstävling med möjlighet till direktanmälan på arenan efter att SM-tävlingen är avslutad. Annica Lindell Lang är tävlingsledare och Hans Andersson banläggare.

Terrängen i området där tävlingen går består av tallhed med ett rikt stignät, en del parkmiljö och avslutningen i bebyggelse.

Det är inte alltför vanligt att stora orienteringsmästerskap arrangeras i Sunnansjö med omnejd. Några gånger har det dock skett. SM i Norsån 1957, Ungdoms-RM 1975 och Polis-SM 1978. De två senaste tävlingarna i Botåker med Grangärde OK som arrangör.

Länk till Eventor -  Skol-SM Sprint

Länk till Eventor - Publiktävlingen

Uppdaterad: 23 SEP 2017 23:11 Skribent: Lars Dahlström
Epost: This is a mailto link

Tack till våra sponsorer!

 

VB Energi

Vanhälls Såg

 

ABB

 LF Logo

ovako

noname

 


 

Postadress:
Västerbergslagens OL - Orientering
L Dahlström, Idrottsvägen 9
77155 Ludvika

Kontakt:
Tel: 024019387
E-post: This is a mailto link

Se all info