Hoppa till sidans innehåll

Tävling och seriespel


För er som vill tävlingsspela finns olika nivåer på tävlingar. De första tävlingar som är aktuella för barn och ungdomar är i regel Östgötatouren som är en breddtävling för spelare i Östergötland. Varje säsong arrangeras tre tävlingar i Östgötatouren. Informationslappar om dessa tävlingar delas ut till intresserade ca 1 månad innan tävlingen.

Seriespel spelas i lagform. Östergötlands ungdomsserie spelas i 2-mannalag (Davis-Cup modell). De olika serierna delas in i spelstyrka och inte i ålder. Två kompisar med olika ålder kan därför spela tillsammans. Seriespelet spelas under fyra olika helger under säsongen. Är du intresserad av att spela seriespel kontakta din tränare eller skicka ett mejl till oss.  Inbjudan till seriespel kommer finnas uppsatt på vår anslagstavla i pingishallen. Ungdomsserien startar i slutet av november.

För spelare som vill tävla mer finns en mängd olika nationella tävlingar i Östergötland och i övriga Sverige. En tävlingskalender finns på vår anslagstavla i pingishallen och finns även på Svenska Bordtennisförbundets hemsida. Inbjudningarna till de mest aktuella tävlingarna kommer finnas på vår anslagstavla och mejlas ut till våra medlemmar.

På seniorsidan spelar vårat A-lag (herr) i Superettan och A-lag (dam) i division 1. Vi har även seniorlag klara i division 2 för damer samt division 2 och division 3 för herrar. Den 31 augusti kommer vi även anmäla ett eller flera lag i Östgötaserierna (division 4-6) Är du intresserad av seriespel för seniorer kontaktar du din tränare eller skickar ett mejl till oss.

Varje tävling och/eller seriespel har en viss anmälningsavgift. Dessa anmälningsavgifter är olika beroende på vilken tävling det är men brukar vara mellan 100-200 kr/tävling. Västers BTK:s styrelse har beslutat att föreningen betalar alla medlemmars tävlingsavgifter och serieavgifter under säsongen 2019/2020.

Superettan
A-laget herr spelar denna säsong i näst högsta serien. Vi har hemmamatcher i Motala A-hall
16-17 nov, 11 jan, 1-2 feb och 28-29 mars. Säsongskort kommer att kunna köpas för 100 kr/person.

Superettan 2019-2020!

 

 

 

 

MVT

 

Maxi_Motala

 

logo_skobes_high-res

exeo logo_grey [Konvert]

 

Renatak-Logga svart 2015-3x13

 

EYhemsida

LF_Logo_Ostgota_Vanster_CMYK

 

 

 

 

Postadress:
Västers BTK - Bordtennis
Daniel Ellermann, Brunnsviksallén 25
59150 Motala

Kontakt:
Tel: 0141208056
E-post: vastersbtk@hotmail.c...

Se all info