Hoppa till sidans innehåll

Klätterskola
Ang klätterskola hösten 2020
Då vi under våren tvingades ställa in klätterskolan och flyttade den till hösten 2020 kommer vi tyvärr, som det ser ut i dagsläget, att inte kunna ta in några nya barn för hösten. Eventuellt kan det bli aktuellt att ta in ett fåtal men då enbart för att fylla upp i grupper där det blivit avhopp. Om vi kommer ta in nya barn/ungdomar meddelar vi detta här samt på vår Instagram och Facebooksida.

Välkomna till VSKK:s klätterskola för barn/ungdomar från ca 6 år.

Klättring är världens bästa sport och att börja i klätterskolan på VSKK är ett naturligt sätt att lära sig att röra sig i vertikal miljöer. Vi erbjuder kurser för barn och ungdomar i flera olika nivåer och träningen präglas av aktivitet, gemenskap och så klart att ha kul!

I Västkustens Sportklätterklubbs klätterskola tar vi emot alla barn och ungdomar med ambitionen att skapa ett livslångt intresse, gärna för hela familjen! Vår klätterskola börjar på den enklaste nivån där mycket handlar om att vänja sig vid att vara i vertikala miljöer och bygga upp en trygghet i att röra sig på väggarna. En röd tråd följer sedan vår klätterskola där man i de olika kurserna ständigt utmanas efter sina egna förutsättningar med slutmål att vi skall kunna vara med och stötta alla att uppnå sina drömmar!

Vi erbjuder klätterskola i 3 olika anläggningar, vi hyr lokal på Klätterlabbet Partille, Klätterlabbet Centrum och Klätterlabbet Sisjön. Anmälan till de olika grupperna hittar du i respektive flik till vänster. 

Vi erbjuder följande kurser:
Nybörjare (Ingen förkunskap krävs)
Steg 1 (För dig som klättrat 1 termin eller mer)
Steg 2 (För dig som klättrat 3 terminer eller mer)
Ungdomsträning från 13 år:
Ungdomsgrupp nybörjare (Ingen förkunskap krävs)
Ungdom steg 1 (För dig som klättrat 1 termin eller mer)
Ungdom steg 2 (För dig som klättrat 3 terminer eller mer)

Har ert barn klättrat en längre tid och ni inte hittar en grupp som känns riktigt passande hör gärna av er till This is a mailto link så hjälper vi till att hitta en passande grupp.

Avancerade grupper:
För de barn och ungdomar som klättrat lite längre och söker en större utmaning har vi 2 lite mer avancerade grupper. Dessa går på Tisdagar i Partille och vänder sig till de som är 7-12år och 13-19år. Är man intresserad av dessa grupper maila This is a mailto link och motivera deltagandet.

Utvecklingsgrupp (tävling):
Vi har även en utvecklingsgrupp delvis inriktad på tävling som ett komplement till övriga grupper till barn/ungdomar som verkligen vill satsa på klättring. Ansvarig för gruppen är Svenska landslagets förbundskapten Björn Strömberg. Till denna grupp "ansöker" man via This is a mailto link med en motivering varför man vill vara i den gruppen. Bedömning/uttagning kommer göras och ni får besked i Januari om ni blivit antagna till denna grupp.

Obs: För alla som går klätterskola i Centrum eller Partille krävs att medföljande förälder har grönt kort. Grönt kort-kurser arrangerar inte av VSKK utan för att ta detta "säkringsbevis" bokar man in sig på en kurs hos Klätterlabbet Partille 031-106965 eller Centrum 031-106960, detta sker till 30% rabatt om ni uppger att ni har ett barn i klätterskolan. Undantag är ungdomsgrupperna (från 13 år) där deltagarna själva tar grönt kort under kursen.

För att få grupperna att fungera så bra det bara går flyttar vi/rekomenderar flytt till en annan grupp.

Uppdaterad: 05 DEC 2018 14:10 Skribent: Björn Strömberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Västkustens SKK - Klättring
Strömberg, Kastellgatan 4
41122 Göteborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info