Hoppa till sidans innehåll

Klätterskola
Ang klätterskola våren 2021
Givet omständigheterna och att vi fortsatt är mitt i en pandemi samt att vi inte längre har ett samarbete med fysiken och därmed står utan träningslokal kommer vi tillsvidare inte arrangera vår klätterskola. 
Vi blickar framåt med förhoppninging om att pandemin klingas av och att vi hittar nya bra möjligheter till träning och återkommer med information så fort vi kan!

Välkomna till VSKK:s klätterskola för barn/ungdomar från ca 6 år.

Klättring är världens bästa sport och att börja i klätterskolan på VSKK är ett naturligt sätt att lära sig att röra sig i vertikal miljöer. Vi erbjuder kurser för barn och ungdomar i flera olika nivåer och träningen präglas av aktivitet, gemenskap och så klart att ha kul!

I Västkustens Sportklätterklubbs klätterskola tar vi emot alla barn och ungdomar med ambitionen att skapa ett livslångt intresse, gärna för hela familjen! Vår klätterskola börjar på den enklaste nivån där mycket handlar om att vänja sig vid att vara i vertikala miljöer och bygga upp en trygghet i att röra sig på väggarna. En röd tråd följer sedan vår klätterskola där man i de olika kurserna ständigt utmanas efter sina egna förutsättningar med slutmål att vi skall kunna vara med och stötta alla att uppnå sina drömmar!


Vi erbjuder följande kurser:
Nybörjare (Ingen förkunskap krävs)
Steg 1 (För dig som klättrat 1 termin eller mer)
Steg 2 (För dig som klättrat 3 terminer eller mer)
Ungdomsträning från 13 år:
Ungdomsgrupp nybörjare (Ingen förkunskap krävs)
Ungdom steg 1 (För dig som klättrat 1 termin eller mer)
Ungdom steg 2 (För dig som klättrat 3 terminer eller mer)

Har ert barn klättrat en längre tid och ni inte hittar en grupp som känns riktigt passande hör gärna av er till This is a mailto link så hjälper vi till att hitta en passande grupp.

Avancerade grupper:
För de barn och ungdomar som klättrat lite längre och söker en större utmaning har vi 2 lite mer avancerade grupper. Är man intresserad av dessa grupper maila This is a mailto link och motivera deltagandet.

Utvecklingsgrupp (tävling):
Vi har även en utvecklingsgrupp delvis inriktad på tävling som ett komplement till övriga grupper till barn/ungdomar som verkligen vill satsa på klättring. Ansvarig för gruppen är Svenska landslagets förbundskapten Björn Strömberg. Till denna grupp "ansöker" man via This is a mailto link med en motivering varför man vill vara i den gruppen. Bedömning/uttagning kommer göras och ni får besked i Januari om ni blivit antagna till denna grupp.

För att få grupperna att fungera så bra det bara går flyttar vi/rekomenderar flytt till en annan grupp.

Uppdaterad: 05 DEC 2018 14:10 Skribent: Björn Strömberg
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Lerums Klätterklubb - Klättring
Strömberg, Godhemsbacken 17
44338 Lerum

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info