Hoppa till sidans innehåll

Follow the Leader


Under våren 2018 startade ett unikt trainee-program för framtidens Change Makers.

Student Consulting AB ingår samarbetsavtal med Västra Hisingen Basketbollklubb för att stötta ungdomar i Biskopsgården. Företaget som tidigare hjälpt det Somaliska bandylandslaget fortsätter att ta samhällsansvar genom att skräddarsy en traineeplats för lovande ungdomar från basketföreningens ledargrupp. Och köper samtidigt bollar till alla aktiva spelare.

Syftet med samarbetet är att erbjuda några ung vuxna unik möjlighet att delta i specialanpassat traineeprogram. Programmet som heter Follow the Leader innebär att så kallade Change Makers ska få följa med och lära sig av personer med ledande befattningar i företaget. Det kommer bland annat innebära många möten och resor i norden. Förutom nätverkande är nyttan att lära sig svensk affärskultur.

 
En höstdag ringde Student Consultings operative chef John Andersson upp Västra Hisingen Baskets eldsjäl Ali Tabrizi. John Andersson hade tidigare läst om basketföreningen i tidningen och ville undersöka möjligheterna till samarbete. Sagt och gjort. Efter ett givande möte accepterade John samtliga samarbetsförlag från Ali.

”Anledningen till att vi vill samarbeta med Västra Hisingen Basket är först och främst att vi stödjer deras värdegrund och syfte” säger John Andersson och fortsätter ”Vi som företag vill arbeta för en varierad och inkluderande arbetsmarknad och hjälpa människor ut i arbete.” StudentConsulting har tidigare stor erfarenhet att arbeta med inkludering genom sin ordinarie affärsidé men med detta arbete hoppas man få fler insikter i hur de tillsammans med basketföreningen utöka sitt samhällsansvar. Under ett informationsmöte i Sjumilhallen på lördag ska John Andersson och hans kollegor berätta hur de kan stötta individer ut i arbete. Företaget får ut hela 67% ut i arbete när det gäller stöd och matchning. Och samtidigt dela ut bollar till alla barn och ungdomar som spelar basket för att uppmuntra en aktiv livsstil.

”Jag är otroligt glad att för en gångskull bli uppringd och erbjuden samarbete, det brukar vara jag som ringer och tjatar” säger Ali Tabrizi glatt. Basketföreningen har i syfte att ge ungdomar i Biskopsgården en vettig fritid och ser detta samarbete som ett strategiskt steg åt att infria föreningens löfte om samhällsansvar.

Faktaruta


Student Consulting

StudentConsulting har 20 år i branschen och är ett av Skandinaviens ledande rekryterings-, bemannings- och jobbmatchningsföretag. Vi har ett upparbetat nätverk som täcker de flesta branscher och har en stark förankring på arbetsmarknaden i Sverige, Norge och Danmark. Genom erbjudandet stöd och matchning hjälper Student Consulting över 12 000 människor ut i jobb varje år, vilket är den största andelen ut i jobb.

John Andersson, Operativ chef Student Consulting, 0722 251 284.


Västra Hisingen Basket

Nybildad ungdomsförening på Hisingen med stöd bland annat från SDF Västra Hisingen och HSB Göteborg. Har under våren 2015 och hösten 2016 fått pris av BK Häcken respektive Tomas Fredrikssons minnesfond för extraordinära insatser för ungdomar på Hisingen. Arbetar enligt värdegrunden Jag Ställer Upp – för att skapa en gemensam värdegrund för alla i och kring föreningen genom gränsöverskridande arbeten och en öppen attityd, för att stärka, stödja och ge barn och ungdomar en trygg och utvecklande miljö.

Har framgångsrikt genomfört rekryteringskampanjen ”Rikta skotten mot korgen!” i syfte att fånga upp ungdomar och erbjuda en vettig fritid.

Ali Tabrizi, Sportchef och grundare Västra Hisingen Basket, 0703 103 304.

Uppdaterad: 03 SEP 2019 21:34 Skribent: Ali Tabrizi
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Västra Hisingen Basketklubb - Basket
Westra Sveriges BDF, Ängåsvallen
42147 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0703103304
E-post: This is a mailto link

Se all info