Hoppa till sidans innehåll
Foto: AnnaCarin Isaksson

Jr NBA till Hisingen

30 OKT 2016 20:38
Sjumilahallen för liten när NBA kommer till Biskopsgården!
  • Uppdaterad: 30 OKT 2016 20:54

Västra Hisingen Basket kommer för första gången i föreningens korta historia att gästa Junior NBA League. National Basketball Association (NBA), som är den främsta basketligan i världen med många av världens största idrottsstjärnor, sprider basketbollens goda värdegrund i syfte att få ännu flera att spela basket.

Nu har alla sjätteklassare chansen att bli en del av NBA här hemma i Sverige! Under höstlovet får Västra Hisingen Basket att tillsammans med Hammarkullen basket att stå värdar för Jr NBA:s Western Conference. Första omgången, 31 okt-4 november, kommer inte att äga rum i Sjumilahallen eftersom den är för liten. Lundbystrand får duga istället.

Svenska Basketbollförbundet bjuder tillsammans med NBA in till den andra upplagan av Junior NBA League i Sweden. Första året genomfördes turneringen i Stockholmsområdet. I år utökar konceptet Västra Sverige (Göteborg med omnejd). 

Konceptet genomförs redan i många andra europeiska länder och växer mer och mer.  

Skollag och föreningar har chansen att bli ett NBA-lag och tävla om att bli junior NBA-mästare. Turneringen riktar sig till flickor och pojkar i årskurs 6 (födda 2004). Alla är välkomna, det spelar ingen roll om man har spelat basket tidigare eller inte. Och det är gratis att delta.

Västra Hisingen Basket från Biskopsgården deltar med ett eget lag i grupp G tillsammans med HW Basket (regionen kring Höglandet och Vätterbygden), KFUM Tyresö (Tyresö, Stockholm), Malbas Basket (Malmö).

”Det är underbart att vår lilla förening och NBA nämns i samma mening!” säger ungdomstränaren Araz Perwizie. Han är lite av en kändis bland traktens ungdomar i och med hans roll som populär ledare i Västra Hisingen Basket. Han tillägger vidare; ”Till syvende och sist handlar det om att vi vill skapa fantastiska matcharenor som barn och ungdomar trivs i och längtar tillbaka till. Jr NBA är bara ett sätt att stärka vårt löfte om samhällsansvar”.


Här är spelprogrammet för 31 oktober – 4 november 2016 (Lundbystrand): http://media.wix.com/ugd/df229a_c1f615a909824b1bac7fc73fab83ec1b.pdf

Mer info finns på www.jrnbaleague.se

Mer om JrNBA på svtplay.se: http://www.svtplay.se/klipp/8318139/nba-stjarnor-motte-framtidens-basketstjarnor-i-junior-nba

Under taggen #jrnbasweden finns bilder och historier samlade


Faktaruta
Spelform

30 lag är fördelade i sex divisioner efter geografi, det ska vara så nära som möjligt till aktiviteten.  Fem lag per division spelar på ett och samma ställe under loven. Tre av divisionerna spelar i Stockholm och tre i Göteborg. Alltså 15 skolor från Göteborg och 15 från Stockholm.

Upp till 12 spelare kan delta i ett lag, där rekommendationen är hälften pojkar och hälften flickor, då det alltid måste vara minst två flickor respektive pojkar på planen vid match. Spelarna förväntas kunna delta på höst, jul och eventuellt slutspel på sportlovet.

Lagen spelar åtta matcher totalt under grundserien (höst och jullov). De 16 bästa placerade lagen avancerar till ett slutspel som spelas på sportlovet, enligt samma format som NBA: s upplägg. Åttondel och kvartsfinaler spelas på respektive sportlov i Göteborg och Stockholm. Två lag från respektive stad (semi-final lagen) spelar sedan finalspelet.

Alla deltagare får:

  • En snygg matchtröja med ditt NBA lag
  • Ta del av träningsmaterial framtaget av NBA
  • Chans att deltaga i träning med NBA coacher och spelare
  • Möjlighet att kommunicera med riktiga NBA lag
  • Kostnadsfri lovaktivitet
  • Tävla om fina priser

 

Skribent: Ali Tabrizi
Epost: This is a mailto link

Instagram

 

 

Postadress:
Västra Hisingen Basketklubb - Basket
Westra Sveriges BDF, Ängåsvallen
42147 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0317440168
E-post: This is a mailto link

Se all info