Hoppa till sidans innehåll

Värderingar & Filosofi


Filosofi

Västra Hisingen Baskets verksamhetsfilosofi utgår ifrån värdegrunden Jag Ställer Upp >> och genomsyrar allt vi gör i och kring basketarenan.

 

Några av våra antaganden som verksamheten bygger på:

Vi tar hänsyn till spelarnas totalsituation (skola, hemma, jobb, basket, familj, vänner och allt) eftersom man är en och samma person överallt. Alla deltar på frivillig basis. Vi inser att lust går före plikt. Det är skillnad mellan att vara en basketspelare och spela basket (eller gå på basket). Alla vill göra sitt bästa hela tiden. Och det gäller att göra rätt sak först och sen göra saken rätt.

 

Vi börjar med syftet

Föreningens syfte är utveckla varje spelare till en trovärdig medborgare och mångsidig idrottsutövare. Vi arbetar oavbrutet tillsammans för att bygga en känsla av mening som motiverar ett personligt engagemang, både för spelarna och ledarna.

Tillsammans skapar vi gynnsamma förhållanden för utveckling och livslångt lärande. Tillsammans ska vi erbjuda en arena där individen kan lyckas och känna sig uppskattad. Och som gör att hon vill komma tillbaka till nästa träning och håller hög motivation att uppnå uppsatta mål.

 

Alla som deltar i verksamheten ska känna att de utvecklas till fantastiska basketspelare och ledare inom sina respektive styrkeområden, på och av basketplan. Allas insatser ska förstärka föreningens vision och vara i enlighet med våra kärnvärden och normer.

 

Ett annat viktigt syfte är att öka kompetensen kring friskvård och aktiv livsstil.

 

Hur vi jobbar

Vi gör det genom grundlig och kvalitativ träning och med rätt metod. Vi arbetar i enlighet med Svenska Basketbollförbundets Spelutvecklingsplan och Riksidrottsförbundets Idrotten Vill. Vi hittar och främjar individernas drivkrafter så att alla kan maximera sin potential, oavsett bakgrund eller erfarenhet.

 

Vi ger ungdomarna konkreta verktyg för att omsätta värdegrunden i praktiken. Verktyget är en inre kompass som vägleder oss vad vi bör och inte bör göra i olika situationer.

Kompassen är universell och fungerar även inom andra ansvarsområden som ungdomarna har; i hemmet, i skolan, på jobbet och överallt.

 

 

Vår spelidé

Först och främst spelar vi basket för att ha roligt tillsammans. Som ungdomsförening fokuserar vi på prestation för resultat. Vi toppar inte för att vinna, utan ser till att alla får möjlighet till träning och match utifrån kompetens och ambitionsnivå.

På träningar och matcher utgår vi ifrån Jag Ställer Upp och våra tränare ser till spelarna tränar på rätt sak i rätt tid. Och att det hela tiden finns tydliga nästa steg för alla.

Istället för att köra fasta spel ser våra tränare att ge varje spelare de verktyg och färdigheter de behöver för att ta bra beslut i varje given situation. Vi tror nämligen på att arbeta långsiktigt och låta spelare och lag mogna i sin egen takt.

 

Målet är nämligen att våra spelare ska se ut som riktiga basketspelare och ha rätt beteende.

Upp till U16 flyttar vi inte runt spelare för att göra ett lag starkare än ett annat.

 

Med dessa nyckelbegrepp som ramverk och givet vår filosofi ska vi spela temperamentsfull och energirik basket som är roligt att titta på.

 

 

Vision

En tydlig vision och en gemensam värdegrund är några av de viktigaste grundbultarna för att vi ska få en tydlighet i vad vi ska åstadkomma tillsammans.

 

Vår vision är att skapa fantastiska arenor som alla längtar tillbaka till. Vi vill göra basketspelarens drivkraft och livsstil till en statusvara.

 

Välkommen ombord!

Uppdaterad: 03 SEP 2019 21:20 Skribent: Ali Tabrizi
E-post: This is a mailto link

Instagram

 

 

Postadress:
Västra Hisingen Basketklubb - Basket
Westra Sveriges BDF, Ängåsvallen
42147 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0703103304
E-post: westrabasket@westrab...

Se all info