Hoppa till sidans innehåll

Resultat 070120


Vattudalsmaran extra:
Resultat, herrar


1) Patrik Norberg, A4 IF, 3.13.03
2) Mats Zetterlund, Vattudalen LDK, 3.35.42
3) Birger Karlsson, Vattudalens LDK, 3.38.00
4) Michael Ahrens Vattudalens LDK, 3.46.55
5) Bård Rödde Stören Spkl, Norge; 3.48.11)
6) Ingemar Fritz, Vattudalens LDK, 4.45.42
7) Sigvard Koplimäe, Vattudaelns LDK, 5.19.02
Damer
1) Eva Hanning Vattudalens LDK , 4.13.40
2) Grete-Marie Persson Vattudalens LDK, 4.13.40

Det är full vinter i norra Jämtland. På lördagen var det minus 12 grader när 2007 års första svenska maratonlopp avgjordes och tävlingsledaren Mats Zetterlund var länge orolig för att det skulle bli för kallt för att springa. Ner mot minus 20 är tufft även för härdade jämtlänningar.
- Nu blev det ganska perfekt, jag brukar frysa mer under Stockholm Marathon, säger Ingemar Fritz som trots ganska minimal träning tog sig runt under fem timmar.

Vanliga löparskor, lite tjockare strumpor, långkalsonger och överdragsbyxor, bomulls-Tshirt, en kraftig tröja och overallsjacka, fingervantar och toppluva är perfekt utrustning för vinterlöpning enligt herr Fritz.
- När det är så pass kallt blir det inte speciellt halt ens på isfläckarna. Jag tror att det bara var en deltagare som sprang med dobbar, säger Ingemar Fritz.

Vattudalens LDK står i november som arrangör för Vintermaran som slås ihop med klubbens maratonlopp Vattudalsmaran. Men Mats Zetterlund och de andra entusiasterna tyckte att det vat långt dit och satte alltså upp en extraupplaga av Vattudalsmaran redan 20 jaunari.

Tro nu inte att det beror på klimatförändringar och brist på vinter. I Strömsund är det meterdjup snö och förutsättningarna är egentligen perfekta för att åka skidor. Men löpartraditionen är stark i Jämtland och det brukar vara god uppslutning på klubbens lördagsträningar.
Sju av de nio maratonlöparna var hemmalöpare, men snabbast var A4 IFs Patrik Norberg som vann på 3.13.03. Loppet fick också norskt deltagande när Bård Rödde satte sig i bilen hemma i Trondheim klockan halv fyra på lördagsmorgonen och körde till Trondheim. Den 61-årige norrmannen sprang loppet under fyra timmar och körde sedan hemåt igen.
- Jag vet inte riktigt hur många maratonlopp jag har sprungit men nu ska jag ut på internet och anmäla mig till Stockholm Marathon, det har jag fulltföljt 23 gånger tidigare och efter dagens lopp så vet jag att jag klarar det igen, berättar Ingemar Fritz.

Maraton i minus 12 grader är inte svenskt köldrekord. På nyårsafton 31 december 1999 anordnades Borlänge Nyårsmarathon trots att kvicksilvret under loppet pendlade mellan 18 och 22 minusgrader. Ulf Lundengård vann det loppet på 2.48.42.

Eva och Grete-Marie glada flickor i mål.

Publicerat på marathon.se

Det finns inget album kopplat till denna sida.

Följande tävlingar planerar VLDK att arrangera 2020

21 mars: Födelsedagsjoggen

9 maj: Vattudalsloppet

24 oktober: Vattudalsmaran

12 december: Luciajoggen
(gå, lunka eller löp i din egen takt med valfritt start, antal varv och egen tidtagning)

Postadress:
Vattudalens LDK - Friidrott
Verena Neugirg, Alanäsvägen 6A
83334 Strömsund

Kontakt:
Tel: 0702388365
E-post: This is a mailto link

Se all info