Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Var fjärde idrottsförening i Gävleborg upplever platsbrist. Många tvingas därför säga nej till nya medlemmar. Mer än hälften av föreningarna anger att de har ett stort eller ganska stort renoveringsbehov. Det visar Riksidrottsförbundets enkät.
 
Långsiktighet och jämlika villkor var några av nyckelorden när RF-SISU Gävleborg och några av specialidrottsförbunden mötte Gävle kommuns kommunal- och oppositionsråd för att prata om idrottens förutsättningar och framtid.
 
Den 1 juni arrangerades Regional mötesplats för social hållbarhet i Gävle. Under dagen varvades föredrag, dialog och workshops på temat hur civilsamhällets aktörer kan bidra till ökad social hållbarhet i Gävleborg.
 

Vi söker Idrottskonsulent

(2022-05-31 08:45)
Är ditt drömyrke att arbeta med idrottsrörelsen och stödja idrottsföreningar i sin utveckling? Då tycker vi att du ska söka jobbet som idrottskonsulent hos oss!
 
Som nyanländ mamma med små barn är det lätt att känna sig isolerad och sätta både sin egen hälsa och språkutveckling åt sidan. Med Hälsa för alla har RF-SISU Gävleborg tillsammans med SFI skapat lättillgängliga aktiviteter som passar stora som små.
 
Hur kan vi med gemensamma krafter ge fler barn och unga möjlighet till en meningsfull och aktiv fritid? I dialog med Region Gävleborg mynnade frågeställningen ut i ett partnerskap där RF-SISU Gävleborg kan tillföra viktig kompetens och nya metoder.
 
IK Kometen i Bollnäs har haft det tufft, det har varit svårt att hitta personer till styrelsen och ledare till barn- och ungdomsverksamheten. När det nu är ”vinna eller försvinna” kliver två andra föreningar fram för att stötta i återstarten.
 
Vill du vara med och utveckla människor och idrottsföreningar? Tycker du att idrott och föreningsliv är viktigt? Ser du samverkan som en möjlighet att nå målen? Är du en van chef och ledare? Då kan det här vara något för dig!
 
RF-SISU Gävleborg genomförde årsstämma 6 april. Under mötet, som var digitalt, blickade vi tillbaka på två lite annorlunda verksamhetsår, präglade av pandemin. Thomas Nylund omvaldes som ordförande, men på några av styrelseposterna ser vi nya namn.
 
Mer än varannan idrottsförening är orolig för framtiden och för det tapp av medlemmar, ledare och tränare som skett under två år med corona. Störst är oron för att tappa tonåringar. Idrottsföreningarna är även bekymrade för ekonomin.
 
Med Knattefesten och spelformen "pond-hockey" skapar Strömsbro IF en idrottsmiljö där barn deltar efter egen förmåga, där alla får spela mycket ishockey och där inte bara de mest givna poänggörarna får känna målglädjen.
 
Under den nationella "Vaccinationsveckan" görs insatser för att få så många som möjligt att vaccinera sig mot covid-19. Se till att du och din förening också "Tar den för laget"! och hjälp till att sprida budskapet.
 
För att svensk idrott ska kunna nå visionen att vara bäst i världen behöver vi bedriva verksamhet på barns och ungas villkor. Ett steg i det arbetet är de nya riktlinjerna för barn- och ungdomsidrott.
 
Kampsport kan vara ett bra val för den som har en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Gävle Judo Club bestämde sig för att utveckla det spåret och utbilda alla sina gruppledare för att starta en NPF-grupp där alla ska kunna växa av sin träning.
 
När styrelsen i CK Granit samlas för att prata föreningsutveckling finns alltid idéer att ta tag i. Ett led i att nå fler är att ordna prova-på-verksamhet för personer med funktionsnedsättning och andra som vill testa att ta "stickan" till hjälp.
 
12

 

VÄXBO IF

Webbshop

 

 

vaxbo_logo

 

vl_logo

 

 

Postadress:
Växbo IF - Fotboll
Växbo 3203
82195 Bollnäs

Kontakt:
Tel: 0703736143
Fax: 0278666150
E-post: mattias0120@hotmail....

Se all info

Swish_300x300_budskap3

 

 

BETALA PÅ NR 1236026579