Hoppa till sidans innehåll

Foton från Distanskapprodden 2015


DK15-a
Innan start i ett blåsigt men ganska så varmt Stockholm.

DK15-b
Deltagarna från Helsingborgs roddklubb reser över 110 mil (56 mil hit och lika lång väg hem) för att delta i Distanskapprodden! Vi i Vaxholms Roddförening tycker det är toppen att ni var med i år igen och vi hoppas kunna ge er en rejäl kamp om segern i kommande tävlingar.

DK15-c
I väntan på att roddarna skulle passera under Pålsundsbron strax innan målgång gällde det att hitta bästa platsen att stå på för att få till så fina foton som möjligt.

DK15-d
Ytterligare en bild på Helsingborgs vinnande herrlag vars ena deltagare är den framgångsrike kustbåtsroddaren Peter Berg.

DK15-e
Anders, Per, Gustav och John rodde storstilat hem silverplatsen för Vaxholms Roddförening.

DK15-f
Sista femhundra metrarna var det motvind hela vägen in i mål, men dessa herrar från Akademiska Roddföreningen hade minsann krafter kvar för att ro hem en tredjeplats.

DK15-o
Fjärde båt i mål roddes av det segrande damlaget från Helsingsborgs Roddklubb.

DK15-g
I bild har vi fyra båtar: längst till vänster skymtas ett av Akademiska Roddföreningens lag närma sig mål för att ta en fjärdeplats, till höger om dem har vi sedan en följebåt, Stockholms Roddförenings lag samt kustroddbåten från Norrtälje Roddklubb.

DK15-h
Varje år blir vi lika glada över att ha med våra förebilder och idoler från Stockholms Roddförening! Dessa herrar deltog i SM för inriggare redan för 50(!) år sedan, så i båten finns över 200 års rodderfarenhet!

DK15-p
Vaxholms Roddförenings damlag genomförde i vanlig ordning en briljant tävling och rodde dessutom snabbare än någonsin just i år!

DK15-i
Strålande sol och över 20 varma grader kan göra vem som helst på gott humör och glad blir man förstås även av att så många trevliga människor samlas på ett och samma ställe!

DK15-j
Domaren Kenth pratade med följebåtsföraren Lasse medan mannen till vänster kanske lyssnade på något trevligt i sina lurar?

DK15-k
Linus, som själv rott mången distanstävling och varit funktionär vid minst lika många, begrundade dagens resultat.

DK15-l
En efterlängtad husse blev hyllad efter sin utomordentliga roddprestation.

DK15-m
Här har vi herr & fru Rodd! Familjen Lundberg utgjorde för övrigt hela 40% av Vaxholms Roddförenings tävlingsdeltagare i år genom att Per och Karin (på bilden ovan) var med i herr- respektive dambåt som i sin tur coxades av Pers son Tor samt Pers syster Kristin. Heja Lundbergs!

DK15-n
Efter tävling var det dags att sätta sig till bords och njuta av Evas härliga smörgåsar medan tävlingsledaren Patric delade ut priser till höger och vänster.

Fler av Bengt Nymans fina distansenbilder hittar du här!

Uppdaterad: 31 AUG 2017 20:13 Skribent: Börjessons
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Vaxholms RF - Rodd
Eriksövägen 31
18537 Vaxholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: ordforande@vaxholmsr...

Se all info