Hoppa till sidans innehåll

Foton från Distanskapprodden 2016Vaxholms Roddförenings herrlag rodde hem SM-guldet i inriggad fyra på ett både storslaget och stilfullt vis.


I år rodde Anders Fogelström sin 26:e Distanskapprodd för Vaxholms Roddförening! Närbilder på honom och Patric, Gustav och Per från årets lopp visar att den här tävlingen verkligen handlar om kamprodd!
 

För femte gången på 2000-talet var ett herrlag från Helsingborgs Roddklubb med och tävlade i Distanskapprodden. I dagens tävling rodde de hem silvermedaljer att lägga till sin samling av guldmedaljer från tidigare år. Som synes på bilden var det endast tre av de fyra roddarna som kunde använda sina åror under tävlingen. Anledningen var att en av båtens svirvlar tråkigt nog gick sönder i början av loppet.
 

Närbild på en svirvel som inte är sönder.


Helsingborgshjältarna Nils-Peter, Jakob, Andreas och Peter har här inte långt kvar till mållinjen.


Helsingborgs Roddklubb deltog för andra gången på 2000-talet i Distanskapproddens damklass. Precis som förra gången de var med så blev det SM-guld i inriggad fyra för lagets urstarka damer!


Närstudie av fyra tokduktiga vinnare: Tina, Ulrika, Malin och och Maria.


Sedan 2011 har Vaxholms Roddförening haft ett fantastiskt damlag med i Distanskapprodden  och i år rodde de från Stockholm till Vaxholm på en rekordsnabb tid.

Vaxholms roddförenings kämpande hjältinnor på väg mot en andra plats i årets tävling. Vilken bragd ni utförde: Karin, Gerd, Lena, Kristin & Susanne! Vi hoppas nu att de trasiga blåsorna i Lenas händer hinner läka ordentligt till den 9 september då hon ska åka till Köpenhamn och tävla i World Rowing Master Regatta


Stockholms Roddförenings stålmän genomförde i vanlig ordning en beundransvärd Distanskapprodd!


Eddy hade efter årets tävling rott Distanskapprodden 54 gånger! Bo och Björn har inte rott så värst många färre distansen de heller. Yngste roddare i båten i år var Manouchehr som i höst bara blir 74 år. Vilka förebilder och idoler ni är allihopa!
 

Fantastiska Holger och Annika från Norrtälje roddförening rodde precis som tidigare år ofattbart snabbt.
  

I motvindiga byar upp till 17 meter/sekund är det inte lätt att behålla hög fart eller kepsen kvar på huvudet. Holger blev tyvärr av med keps, men fart höll han hela vägen in i mål!
 

I en av årets alla följebåtar satt i vanlig ordning Lasse som har vakat över mången tävlingdeltagare i Distanskapproddslopp genom åren.


Vaxholms Roddförenings ordförande John höll i årets tävling i en flagga istället för i en åra och verkade nöjd med det.


Bästa Eva ställde även i år upp som cafeteriaansvarig och gjorde sina fantastiskt goda smörgåsar. Till sin hjälp hade hon underbara Anja, Åsa & Alexandra.

FOTOGRAF: BENGT NYMAN

Uppdaterad: 31 AUG 2017 20:19 Skribent: Börjessons
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Vaxholms RF - Rodd
Eriksövägen 31
18537 Vaxholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: ordforande@vaxholmsr...

Se all info