Hoppa till sidans innehåll

Svearodden 9 mars 2013


VRF hade fyra deltagare i Svearodden. Klubben var även medarrangör och en hel del kändisar flanerade därmed runt i lokalerna i Täby där tävligen hölls.

Filip Permert var förste man ut från startblocken i klassen Herrar jun B 1000m. Filip som vann bron i Svearodden 2012 hade tyvärr inte lika bra dagsform i år och rodde i mål på 4:e plats med tiden 3:37,4min.

Andra startande var undertecknad, Cecilia Lilja, i klassen Damer sen lättvikt 2000m. Jag mötte inget motstånd i form av lättviktsdamer och startade därför tillsammans med damerna i öppna klassen. En promenadseger i min egen klass alltså, men gott mostånd från de andra damerna fick mig att pressa till nytt personbästa som lyder 7:21,5min. Vinterns träning verkade så lång gett resultat, konstaterade en nöjd tränare iform av Thomas Lindberg.

I klassen Herrar sen lättvikt 2000m vann Olof Södergård en övertygande seger med dryga 8sek före tvåan i loppet. Olof lyckades kontrollera krafterna i starten och jobbade sig metodiskt igenom distansen och det övriga startfältet som öppnade något hårdare. Tiden stannade på nästpers, 6:34,2min. Den tiden stod sig även som nästårsbästatid 2013 (delad ranking med Leif Johansson från Falkenbergs RK).

Lena Hållgärde Lindberg gjorde en bejublad debut i inomhusroddsammanhang genom sin start och seger (!) i Damer motion 40-49år lättvikt. Tiden 3:57,5min gab en marginal på dryga 2sek till tvåan i loppet, Karin Nyberg från CHPS.

Sista klass för dagen var mixdubbel där u.t. och Olof stod för lite VRF-krut i en rafflande duell mot SPIF. Loppet var en dramaturgisk höjdare där SPIF gick ut i ledning som väntat, men snart började VRF knappa in på försprånget. +11m blev till +9m...+7m... Tills VRF tog över ledningen och displayen började visa -4m, -7m, osv. VRF vann tillslut på 3:11,8min före SPIF på 3:22,5min och Avesta RK med tiden 3:26,0min.

CISSI-svearodd

Roddchefen var nöjd med klubbens första tävling för året; 4 guld och en fjärdeplats blir en tuff svit att hålla framöver. Inga andra alternativ än att träna på med andra ord!

Uppdaterad: 12 FEB 2018 11:29 Skribent: Cecilia Lilja

Postadress:
Vaxholms RF - Rodd
Eriksövägen 31
18537 Vaxholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: ordforande@vaxholmsr...

Se all info