Hoppa till sidans innehåll

VM i Sarasota 2017


Vilken sommar det har varit.

Efter ett bra Europamästerskap och en lite mindre bra världscup i Poznan, Polen, så fick jag chansen att åka på den tredje och sista världscupen i Luzern (på engelska Lucerne och svenska Luzern, ber om ursäkt för tidigare felstavning på blogg och sociala medier). Vilken helg det blev; slutade 4a i B-finalen och 10a totalt. Ett bra resultat med tanke på att alla de bästa roddarna i världen var på plats och den prestige och tradition som ligger över den här regattan. Förutom lite lätt motvind, vilket gjorde att tiderna inte var så snabba, var det perfekta förhållanden. Lugnt vatten, 30 grader Celsius och sol, stekhet sol. Så mycket sol att roddarna, innan loppen skulle starta, letade skugga under träden för att skydda hjässan lite. En rätt rolig syn inför semifinalen när alla fickparkerade under varsitt uthängande träd nere vid start.

Schweiz är inte bara vackert och städat, det är dyrt också! När en skandinav kommer till ett land och tycker att det är dyrt, då är det dyrt. Men men, det fantastiska landskapet vid och runt omkring banan gjorde det värt att betala 60 kr för en kopp kaffe.

 

Efter Luzern var det inplanerat vilovecka (standard med en lätt vecka efter sista VC innan mästerskap). Träningsvila blev det, men jag och Ida lyckades fylla veckan med andra förberedelser. Den 15 juli 2017 vankades det nämligen bröllop. Vilka 2 veckor, först Luzern och sedan bröllop.

Det går inte att beskriva de känslor man har när ens familj och alla ens vänner bara öser kärlek över en. Jag sammanfattar det hela i LYCKA. Tack Ida och tack alla andra för en oförglömlig helg!

 

Mitt i bröllopsfixet fick jag dessutom besked om att jag är uttagen till VM i Sarasota, Florida, i slutet av september. Sarasota, som ligger på Floridas västkust, har ett subtropiskt klimat med heta somrar med hög luftfuktighet och varma torra vintrar. VM är i år senarelagt en månad, troligtvis pga värmen. Medeltemp för september/oktober är ungefär 30 grader, så vi ska nog få det lite hett om öronen. Trots att jag inte är något större fan av tryckande hetta så har jag presterat bra på de regattor som avgjorts under riktigt varma förhållanden.

Det blir första gången som jag besöker USA, det blir något alldeles extra det. Oerhört stolt att få representera Sverige på ett världsmästerskap. En perfekt avslutning på säsongen. Hela laget presenteras här

 

Innan VM är det SM i Jönköping 18-20 aug. Ett bra genrep innan vi korsar Atlanten och gräver guld i USA.

 

Följ min resa på Facebook (@andersbackeusrower) eller Instagram & Twitter (@andersbackeus).

 

Ciao

Uppdaterad: 12 FEB 2018 11:29 Skribent: Anders Backéus
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Vaxholms RF - Rodd
Eriksövägen 31
18537 Vaxholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: ordforande@vaxholmsr...

Se all info