Hoppa till sidans innehåll

Fyra sekunder från VM-finalen


Hemma från VM i Sydkorea med mycket tankar och en del känslor att bearbeta. Resultatet nia i världen är ok och vi gjorde två bra prestationer i seminfinalen och i b-finalen. Loppet i b-finalen var förmodligen i klass med tidigare topprestationer som t.ex. VC-finalen i Eton där vi vann brons.

Förhoppningen innan mästerskapet var dock att vi skulle börja tävla på den nivå som vi nu slutade på i b-finalen. Hade vi klarat att börja på vår tidigare högstanivå och utveckla vår rodd lite till, så vill jag tro att en finalplats hade varit möjlig.

Om jag vidgar perspektivet och ser på hela säsongen, så känns det tryggt inför framtiden med det vi presterat i år. Vi är ännu inte ett etablerat a-finallag, men vi har riktigt bra med fart i båten när teknik och fysik stämmer någorlunda överens. Våra bästa placeringar kom ju faktiskt i en del av säsongen då varken fysik eller teknik hunnit nå toppen. Tiden vi rodde på i Eton, 7.00min/2000m, är bara några sekunder efter det Svenska rekordet (6.57min/2000m) och jag har en aning om att det kommer ryka nästa år.

Som ni förstår tänker jag redan framåt. Både jag och Emma är överens om att vi aldrig varit så motiverade som vi är nu. Våra Norska vänner vann guld (!!!!!) i både lätt- och tungviktsdubbel herrar och vi tränar efter ungefär samma program som de gör. Det är otroligt inspirerande att se att allt är möjligt och det blir extra intressant när man läser statistiken om deras placeringar från i fjol: nia respektive sjua på OS i London. Det som skiljer oss från Norge är i stort upplägg och hur de tränar tillsammans under större delen av året. Jag och Emma bor på varsin sida av landet och har detta första året tillsammans inte tränat förän i april.

 

En av de första punkterna på vår optimeringslista är således att träna mer tillsammans när träningen börjar igen i höst. Vi är i stort behov av sponsorer och kapital för att det ska gå att genomföra på bästa sätt. Förhoppningen är att hitta samarbetspartners som tror på oss och som vill stötta vår satsning ända till OS i Rio 2016.

 

Nästa uppdrag för mig blir SM i Mölndal 13-15 september. Jag kommer ro singel i lättviktsklassen och ser fram emot en bra match mot min dubbelkompis Emma.

Vi hörs!

vm

Bild från Zimbio pictures.

Uppdaterad: 12 FEB 2018 11:29 Skribent: Cecilia Lilja

Postadress:
Vaxholms RF - Rodd
Eriksövägen 31
18537 Vaxholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: ordforande@vaxholmsr...

Se all info