Hoppa till sidans innehåll

Säsongsstart i Italien


Profil EM

Säsongen 2018 är på intågande. Första roddmaskinstävlingen är avklarad, deltävling nr 1 i Trollhättan, och jag gick segrande ur striden efter stabilt lopp på 5:50,9 min. Börjar bli stabil kring 5:50, i mars siktar jag på att putsa mitt personbästa om kroppen svarar som den ska! Innan Sveriges bästa roddare radar upp sig på maskinerna i Hersbyhallen, Lidingö, den 10 mars, har vi ett 2 veckor långt läger i Italien. Liksom tidigare år, förlägger vi årets första samling med landslaget i de södra delarna av Italien, närmare bestämt Sabaudia och hotell Oasi di Kufra. Vilket kanonställe, precis vid havet. Blir bra! Vi blir ett stort gäng även i år och det kommer att finnas diverse båttyper på plats, allt från singlar till fyror. Så här tidigt på säsongen, när det dessutom är första gången på vattnet efter vinteruppehållet, blir det mest distans-, styrke- och långintervallträning. Ett och annat pass på cykeln eller i löpskorna blir det troligen också.

Jag blir oerhört tacksam över hur bra servade vi blir på läger. God mat, bra faciliteter och fantastiska platser att ro på. Ett par grejer bör vi ha koll på själva. Här kommer en standardchecklista på saker som är a och o på läger.

  1. Båt, cykel och verktyg (åker ner på trailer i förväg)
  2. Pass
  3. Necessär
  4. Tränings- och vanliga kläder (här är flip-flops, mysshorts och solbrillor det viktigaste)
  5. Pulsklocka
  6. Träningsbrillor
  7. Moccabryggare + kaffe (ett måste)
  8. Energipulver (Vitargo – ett måste för att få en balans med energi- och vätskeupptag)
  9. Dator
  10. Bok och poddar

När vi kommer hem från Italien har vi ett par veckor tillbaka på roddmaskinen igen. Tester och deltävling nr 2 innan vi beger oss till Racice, Tjeckien, för läger nr 2. Där snäpper vi upp intensiteten på träningen lite. Det ska bli kul att komma tillbaka till fjolårets EM-bana, där vi har lagt grunden för så många säsonger genom åren.

Här någonstans ska jag förhoppningsvis komma ut med nästa blogginlägg. För allmänt intresse, nedan följer en liten kalender över årets internationella tävlingar.

 

Ciao

Anders

 

VC 1: Belgrad (SRB), 1-3 juni

VC 2: Linz (AUT), 21-24 juni

VC 3: Luzern (SUI), 13-15 juli

EM: Glasgow (GBR), 2-5 augusti

VM: Plovdiv (BUL), 9-16 september

 

Ps. Glöm inte att ni följer mig på Instagram & Twitter under @andersbackeus och på Facebook @andersbackeusrower. Landslaget följer ni via @rowingteamsweden eller @svenskaroddforbundet

Uppdaterad: 12 FEB 2018 11:46 Skribent: Anders Backéus
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Vaxholms RF - Rodd
Eriksövägen 31
18537 Vaxholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: ordforande@vaxholmsr...

Se all info